Tasta vant

Del på Facebook

4-2-seier i serieåpningen mot SIF/Siddis 2.

Nyervervelsen Gutama Mohammmed spilte en god 1. omgang for Tasta. FOTO: Bjørn Nibe.

Tasta møtte SIF/Siddis 2 i serieåpningen  i 5. divisjon på Stemmen fredag kveld. SIF/Siddis stilte forøvrig med bare SIF-gutter i denne kampen.

Tasta spilte en god 1. omgang, med mange fine kombinasjoner. Spesielt samspillet mellom Jon Christian Harestad og nyervervelsene Gutama Mohammmed og Gadisa Mohammed (ex Vardeneset) fungerte bra.

Tasta kom best i gang, og hadde seks cornere i løpet av syv minutter, og hjemmelaget tok fortjent ledelsen etter 20 minutter. Målscorer: Markus Vesterhus. Fire minutter senere doblet Gutama Mohammmed ledelsen.

Tre minutter før pause økte Jon Christan Harestad til 3-0 etter et fantastisk godt angrep, der ballen gikk klikk-klakk langs bakken. Da trodde de fleste på Stemmen at kampen var kjørt, og at det kunne bli stygge sifre for bortelaget.

Slik skule det ikke bli. Det gode Tasta-spillet og overtaket fra 1. omgang var fraværende etter hvilen. Gadisa Mohammed startet ikke 2. omgang, dermed forsvant finspillet mellom trekløveret Jon Christian Harestad og brødrene Mohammmed.

SIF reduserte til 1-3 på straffe ved Michal Kubala etter 55 minutter. Edward Bless Green sørget for 2-3 og spenning igjen da kampuret viste 83 minutter.

Gadisa Mohammed fastatte sluttresultatet til 4-2, etter at Karl Petter Leivestad hadde forsert langs høyrekanten, rundet SIFs keeper og lagt inn til Gadisa.

Dermed tre fortjente poeng i serieåpningen i 5. divisjon for Tasta.

Ellers bar kampen preg av mye hardt og stygt spill av SIF. Den urutinerte dommeren, Cecilie Ege, Eiger Fotballklubb, dømte godt i 1. omgang.I denne kampen hadde hun med seg to assistentdommere, noe som ikke er vanlig i 5. divisjon. Kampobservatøren noterte flittig.

Eter pause la dommeren listen for kort for lavt, og det holdt på å utarte seg. Ege delte ut to gule (Lucas Bohor og Stefan Pirnbacher) og ett rødt kort (Radoslaw Szostkiewicz) til SIF-spillerne. Hun burde gitt flere kort til SIF, blant annet til Adam Kusiak, som klappet til Christian Dale i begynnelsen av 2. omgang, Assistentdommeren sa fra om slaget til dommeren, som kun nøyde seg med tilsnakk til Kusiak.

Både Tasta og kveldens dommer, Cecilie Ege, fikk det tøft i 2. omgang. FOTO: Bjørn Nibe.

– Jeg er fornøyd med 1. omgang, den var bra av Tasta. Andre omgang var elendig, oppsummerer Tastas trener, Anfinn Nilsen.

Tasta var vel komfortable med 3-0-ledelsen til pause, og slapp seg nedpå noen prosenter, da fikk de kamp igjen mot fysisk sterke og hardtspillende SIF.

– Spillerne tenker ikke på arbeidsoppgavene i den skuffende andreomgangen, men vi fikk tre poeng i seriestarten, avslutter Nilsen.

Mandag møtes Vardeneset 2 og Pol i Vardeneset idrettspark.