Del på Facebook

– Øvre Steinar er det beste laget vi har møtt i år, sier trener Anfinn Nilsen.

GODE: Sander Sikveland og Serdar Kalayci, to av kampens beste.

Øvre Steinar har rykket opp fra 7. divisjon til 5. divisjon på tre sesonger. Torsdag kveld gjestet laget Stemmen og Tasta i 5. divisjon avdeling 2.  Et meget hyggelig bekjentskap.

Før kveldens kamp hadde Tasta vunnet sine to første kamper (mot SIF 2 og Suldal). Øvre Steinar kom til Stemmen med fire av seks poeng etter 5-1-seier mot Sunde og 1-1 mot Vardeneset 2.

Entusiastiske spillere, lagledere og supportere fra Øvre Steinar parkerte utenfor klubbhuset i både taxier og privatbiler, og sørget for litt ekstra stemning enn vanlig.

Det første kvarteret var jevnspilt, med flere sjanser til begge lag. To gode keepere avverger baklengs. Etter 15 minutter skyter Leif Ivarhus knallhardt i tverrliggeren fra 13 meter.

Tasta får et lite overtak mot det teknisk gode bortelaget.

28 minutter: Jon-Inge Nilsen gir Tasta ledelsen.

Øvre Steinar har sjanser til å utligne ledelsen, men lykkes ikke å overliste gode Andreas Westerheim i Tastas mål.

To minutter før pause starter Sander Sikveland omgangens fineste angrep på høyre kant. Pål Reinertsen avslutter angrepet etter flere herlige trekk og innlegg med en stupheading som går like utenfor.

Sjansestatistikk i første omgang: 7-3 til Tasta.

I andre omgang scorer hjemmelaget to mål til før Øvre Steinar får sitt mål på straffespark som Serdar Kalayci scorer sikkert på.

Joakim Berg står for andre omgangs beste raid, som starter 40 meter fra Øvres målvakt. Nydelig. 4-1 og nye tre poeng til Tasta.

– Målsetningen er opprykk til 4. divisjon. Ni av ni poeng på tre kamper er bra, men vi skal møte gode lag som Vidar 2 og VBK 2, og vi må være på hugget hele veien, sier Anfinn Nilsen etter kampslutt.

Nilsen har gått fra å være spillende trener til nå å lede laget under trening og kamp i år.

– Du får et helt annet overblikk på det som skjer på banen, og kan lettere se hvilke grep som bør tas. At jeg legger på meg et kilo eller to får så være, sier Nilsen med et smil.

TROFASTE: de er på kamp i storm og regn, Tasta-supporterne. og lagets støttespillere.
TRENER TASTA: Anfinn Nilsen, Tastas trener.

Øvre Steinar har teknisk gode spillere i blant annet Serdar Kalayci og Hasan Kalayci. Midtforsvaret er også bra. Gode individualister blir til et enda bedre lag når de har flere kamper på nytt nivå. I i 5. divisjon kan de slå alle lagene på en god dag.

Abdullah Kalayci har vært trener for Øvre Steinar siden 2008.

– Tasta er et godt lag, de spilte bra. Jeg er skuffet, klart det, etter å tape 1-4, men vi kommer sterkt tilbake, sier sympatiske Kalayci.

ØVRE STEINAR: Abdullah Kalayci, kul trener .

Bra dommer

Khalil Karrouc dømte kveldens kamp, uten assistenter på linjen, bortsett fra alle som ropte fra linjene. Han klarte seg godt i en kamp som ikke var lett å dømme. Fire gule kort kom fra hans lomme. Det kunne fort blitt flere gule, og røde kort.

Karrouch har en fin ro over seg når han leder kamper. På Stemmen i kveld var den roen med på å dempe gemyttene utover i andre omgang.

GOD DOMMER: Khalil Karrouc klarte seg godt.

– Jeg var i tvil om jeg skulle gi gult eller rødt da spilleren fra Øvre Steinar dyttet en Tasta-spiller (Sander Sikveland), og valgte å gi gult, sier Karrouc.

Vardeneset 2 vant 4-0 borte mot Sunde i samme avdeling som Tasta torsdag kveld.

Fredag kveld (19. april) spiller Pol mot Forsand. Kampstart: 18.00.

Etter tre runder i 5. divisjon avdeling 2 topper Tasta tabellen foran Vidar 2, Vardeneset 2 og Havørn.