KulturNyheter

Tasta skole 160 år

Tasta skole er 160 år i år. Stavangers eldste skole har begynt feiringen, og markerer jubileet på ulikt vis.

STOLT POLITIMESTER PÅ TASTA SKOLE: Politimester Bastian: Victor Guminiski. Foto: Bjørn Nibe.

Jubileet ble innledet med fødselsdagsfest i april, med tryllekunstnere, sang og jubalong.

Som et ledd i markeringen: 30 medvirkende på og foran scenen bidro til en flott forestilling, da skuespillere fra 1.-4. trinn på tilrettelagt avdeling (TA), og kor og fortellere fra 3. trinn underholdt med sin egen, spesielle versjon av Folk og røvere i Kardemomme by på skolens scene.

KONFERANSIER PÅ FORESTILLINGEN OM FOLK OG RØVERE: Herlige Antonio. Foto: Bjørn Nibe

– Vi jobber mye med inkludering, noe Kardemommebyprosjektet er et godt eksempel på. Å se og oppleve den mottakelsen dette fikk av alle elevene under storsamlingen i skoletiden, og foran familie og slekt på kveldstid var sterkt, sier avdelingsleder Torunn Hakestad.

Tobias i tårnet, Politimester Bastian, konferansier Antonio og alle andre som høstet applaus i gymnastikksalen som skolen fikk til 125-årsjubileet i 1978: Vel fortjent.

GLEDE PÅ SCENEN: Natalie Piyanan Vorre i front. Foto: Bjørn Nibe.

Om TA:

Stavanger kommune har opprettet ”Særskilt tilrettelagt avdeling for barn med autisme” på tre skoler: Madlavoll, Eiganes og Tasta. Avdelingen på Tasta ble åpnet august 2010, og kalles TA.

Tasta skole har i dag 13 elever tilknyttet avdelingen. Disse elevene tilhører sin klasse, og deltar der når de har utbytte av det. I tillegg har alle hvert sitt treningsrom, siden de fleste har behov for enetrening, spesielt ved innlæring av nye ferdigheter.

 

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker