Nyheter

Skal ta prøver i båthavnen

Dusavik Båtforening er sikre på at det er forurensing i grunnen av havnebassenget i Dusavik. Nå skal kommunen ta prøver.

Egil Olsen mener noe må gjøres i båthavna i Dusavik. Foto: Per Thime

Båtforeningen mener det er den tidligere søppelplassen på Tasta som er synderen. Det er nemlig ingen som vet hva som renner ut i kanalene ved det idylliske stedet.

I forrige uke var saken oppe i Kommunalstyret for miljø og utvikling. Der var det flere alternativer oppe.

For å få en pekepinn eventuell påvirkning fra den nedlagte fyllplassen og eventuelt andre kilder, vil prøvetaking av overvannet bli vurdert i samråd med Miljørettet helsevern.

For å få en pekepinn på innholdet av forurensninger i slammet/mudderet innerst i båthavnen vil prøvetaking bli vurdert i samråd med Miljørettet helsevern.

Det vil bli foretatt en utvidet (ikke bare kolibakterier) analyse av badevannskvaliteten i samråd med Miljørettet helsevern. Muligheten for å redusere tilrenningen til utslippet/overløpet vil bli vurdert, men dette vil være en langsiktig oppgave.

– Dette er et foreløpig svar. Jeg regner med dette nå blir fulgt opp og at de nødvendige prøvene blir tatt, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen til RA.

I båtforeningen er man fornøyd med at ting ser ut til å skje. Leder Egil Olsen mener samtidig at kommunen har kjent til problemet i 40 år. Da er det på tide å vise ansvar, mener han.

– Dersom kommunen har forurenset så må de fjerne forurenset masse og sørge for sikker deponering av massen ved uttak. Videre må de stoppe all utslipp av forurensing i nevnte område. Når det er på plass skal båtforeningen fjerne den framtidige opphoping av sand som eventuelt kommer som ren sand med glede, sier leder i Dusavik Båtforening, Egil Kristian Olsen til RA.

Når det skal tas prøver er ikke klart, men det kommer bydelavisen tilbake til.

 

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker