Nyheter

Ny Tastavarden-leder

Morten Landråk Asbjørnsen valgt til ny leder i Tastavarden Håndballklubb.

NY LEDER I TASTAVARDEN HK: Morten Landråk Asbjørnsen er leder i Unge Høyre Rogaland, medlem i bydelsutvalget og kommunalstyret for oppvekst i Stavanger. Nå er han nylig valgt til leder i Tastavarden Håndballklubb. Bildet er tatt på trening tirsdag kveld.

Et enstemmig årsmøte i Tastavarden Håndballklubb har valgt Morten Landråk Asbjørnsen (21) til ny leder i klubben med mer enn 300 medlemmer.

Morten har spilt håndball siden han var seks år, og trener seg nå opp etter et skadeavbrekk til neste sesong starter.

– Håndballtilbudet vi har i bydelen er veldig viktig for mange, fra små barn til voksne, å fortsette å utvikle Tastavarden som klubb gir meg en glød, det å kunne bidra til å gjøre noe positivt for andre, gir meg mye, sier Landråk Asbjørnsen.

Den nyvalgte lederen i håndballklubben er også leder i Unge Høyre Rogaland, medlem i Tasta bydelsutvalg, medlem i kommunalstyret for oppvekst i Stavanger, og studerer statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger.

– Du har tid til alt dette?

– Da jeg ble forsespurt om å bli ny leder i håndballklubben, tok jeg litt betenkningstid, og fant at – ja, det har jeg både tid og lyst til. Jeg er ikke en person som klarer å sitte i ro. En dag uten møter eller noe annet som skjer, er kjedelig.

Håndballen har vært en stor del av livet til Morten siden han var seks år. Å bli leder for en håndballklubb føyer seg inn i rekken av hans engasjement i samfunnet.

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Dugnadsarbeid ligger i roten av vårt samfunn, heller ikke idretten hadde klart seg uten dugnaden.

MORTEN I BYSTYRESALEN: Morten Landråk Asbjørnsen (H) har vært på talerstolen i bystyret flere ganger.

Tastavarden Håndballklubb er en forholdsvis stor klubb i Rogaland, med mer enn 300 medlemmer med smått og stort. Et par årskull har ikke lag. To tredeler av medlemmene er jenter. Nå ønsker den nye lederen i Tastavarden å ta grep for å styrke rekrutteringen.

– Jeg har sett at vi sliter med rekrutteringen, særlig på guttesiden. Med tanke på fremtidige herrelag, er det litt bekymringsfullt. Mange gutter ønsker å spille både håndball og fotball, da bør ikke treningstidene kollidere, det bør gå fint å drive med flere idretter.

Morten skal nå diskutere videre strategier med styret i Tastavarden Håndballklubb.

– For egen regning får jeg si at jeg vil at vi skal bli mer synlige, og for eksempel være mer aktive på skolene.

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker