Nyheter

NorSea AS tildelt stor kontrakt om levering av basetjenester til Total E&P Norge

NorSea AS skal levere basetjenester i forbindelse med Martin Linge-utbyggingen.

Verdi på om lag 400 millioner kroner.

Fra venstre: Martin Tiffen, administrerende direktør Total E&P Norge, Rune Veenstra, administrerende direktør NorSea AS. FOTO: Morten Berentsen.

NorSea skal gjennom kontrakten, som har en varighet på åtte år og åtte årlige opsjoner, levere basetjenester i forbindelse med prosjektutvikling og operasjon av Martin Linge-feltet, samt til generell letevirksomhet operert av Total.

– Tildelingen av kontrakten er av stor betydning for oss og vi ser fram til et godt samarbeid. I forbindelse med kontrakten starter vi allerede neste år byggingen av et nytt skreddersydd terminalbygg for å imøtekomme Totals behov, sier Rune Veenstra, administrerende direktør i NorSea i en pressemelding.

Martin Linge-kontrakten omfatter blant annet forsyningsbasetjenester som lasting og lossing, interntransport, lagerbygg, uteareal for lagring, personell og trucker, samt installering og drifting av RFID (Radio Frekvens Identifikasjon)-teknologi i forbindelse med sporing av kritisk bore- og driftsutstyr.

I avtalen ligger også tilleggsopsjoner på blant annet levering av marin gassolje (MGO) og flytende naturgass (LNG) samt bruk av andre baser i NorSea Group systemet. Gruppen opererer, gjennom sine eierinteresser, ni forsyningsbaser langs norskekysten.

Kontrakten har oppstart 1. juli 2013.

Om Martin Linge-utbyggingen

Martin Linge er en ny feltutbygging i Nordsjøen. Feltet inneholder gass/kondensat og olje, og funnet ble opprinnelig gjort for over 30 år siden. Rettighetshavere er Total E&P Norge (operatør) med 51 %, Petoro 30 % og Statoil 19 %.

Fakta om feltet

Ligger i Nordsjøen, 42 kilometer vest for Oseberg og 180 kilometer vest for Bergen.

Vanndybde 115 meter. Antatte reserver er 190 millioner oljeekvivalenter.

Planlagt produksjonsstart er fjerde kvartal i 2016.

NorSea AS er et 100 % eid datterselskap av NorSea Group. Selskapet har ca. 230 ansatte og en årlig omsetning på ca. NOK 500 millioner. NorSea AS driver logistikksenter og forsyningsbaser i Tananger og Dusavik.

NorSea Group AS er et privateid selskap grunnlagt i 1965. Selskapet er ledende leverandør av basetjenester og integrerte logistikkløsninger til olje- og gassindustrien i Norge. Gruppen har en årlig omsetning på rundt NOK 2,5 milliarder.

NorSea Group AS har hovedkontor i Tananger utenfor Stavanger, og har eierinteresser i ni forsyningsbaser langs norskekysten. Gruppen er i tillegg en aktiv pådriver for videreutviklingen av Risavika som regionens viktigste logistikknutepunkt. Selskapets hovedaksjonærer er Wilh. Wilhelmsen Holding Invest AS, Eidesvik Eiendomsinvest AS og Simon Møkster Eiendom AS.

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker