NM-gull i dans

DANSEGLEDE PÅ TASTA: Ståle Bethuelsen og Ida Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Nibe
Del på Facebook

Ståle Bethuelsen og Ida Ingebrigtsen norgesmestere i sportsdans i Bergen. Uttatt til VM.

– Det er godt å lykkes, det har vært målet å vinne ungdomsklassen i NM, sier Ståle til Tastavis.

Både Ståle og dansemakker Ida (begge 16 år) kjente at de danset godt under mesterskapet, selv om de var veldig nervøse uker i forveien. Under premieutdelingen toppet nervøsiteten seg; da som kjent vinnerparet blir utropt til slutt.

Danseparet fra Tasta vant fire av fem danser i klassen Ungdom Elite, standard under mesterskapet i Bergen forrige helg; engelsk vals, slowfox, quickstep og wienervals.  Tangodelen ble de bedømt til 2.plass.

Travel sommer
Førsteplassen i NM ble honorert av Norges Danseforbund til deltagelse i VM i Rimini, Italia i midten av juli.

– Vi reiser til Alassio i Italia 24. juni for å danse under World Open, deretter er det dansecamp i Danmark, før VM fra 12. juli, sier Ståle.

Både Ståle og Ida har skole og utdanning som topprioritet.

– Vi trener hver dag utenom tirsdager i skoleåret, utdanning er nr. 1 for oss, men noen ganger kolliderer jo dansen med mesterskap, og det blir noen dager med reising, sier de nybakte norgesmesterne, som har resten av årets sesong og neste i ungdomsklassen under 19 år på å vinne flere medaljer av edleste valør i klassen.

Om Ståle og Ida
Ståle og Ida har danset sammen siden 2006, for Nord-Jæren Sportsdanselubb (NJS) og har oppnådd toppresultater i de respektive klassene siden da. Paret ble norgesmestere i sportsdans, 10-dans i Haukelandshallen i klassen Junior Elite høsten 2013. I desember 2014 vant paret sølv i NM i 10-dans.

Under North European Campionship i Helsinki oktober 2014 endte paret på en flott 10. plass av 39 par i standard. Dette er det beste resultatet et første års ungdomspar fra Norge har oppnådd under denne konkurransen på mange år.

Forrige helg ble det altså ny NM-triumf i sportsdans, standard. I tillegg til gull i NM-gull, har Ståle og Ida en rekke topplasseringer i både standard og latin (rumba, jive, cha-cha-cha, samba og paso doble) i Vestlandsserier og Norgescup.

Ståle og Ida er på landslaget i sportsdans, og satser hardt og målbesvisst mot verdenstoppen.