NyheterReportasje

Marina i Dusavik

Trebåt: Marthon Rasmussen, til venstre, er en av de eldste medlemmene i Dusavik Bårforening, og har sett at fritidsbåtene har gått fra tre til plast. Men sønnen Geir holder stand, og har fortsatt en av de få trebåtene som ligger i Dusavik.
Nå kan båtfolket fylle diesel i Dusavik, og snart kommer det også en bensinpumpe. Dusavik
Båtforening er en aktiv og ikke minst billig
båtforening.

Øyvind Ellingsen
oe-elli@online.no

Korona-epidemien har ført til rekordhøyt båtsalg, som fører til at flere ønsker båtplass
– Vi har til enhver tid cirka 20 på venteliste, men mange setter seg på ventelistene på flere båtforeninger, forteller leder i Dusavik Båtforening Per Skalleberg. Han viser oss den siste oppgraderingen – en ny diesel pumpe som står
strategisk til på kaien, slik at
båteierne nå kan fylle diesel før de legger ut på båtturen.
– Om kort tid får vi også bensinpumpe, sier han.
Vi møter han og mange andre medlemmer i foreningens flotte klubbhus i Dusavik. Tirsdager er det åpent hus, og mange tar turen for å treffe likesinnede båtentusiaster.

Diesel: Leder i Dusavik Båtforening, Per Skalleberg, kan glede seg over at det nå er mulig for båteierne å fylle diesel på båten fra pumpa på kaien. Snart blir det også mulig å få drivstoff for de som kjører på bensin.
En av de faste er Marthon Rasmussen. 88-åringen har et medlemsnummer som forteller at han var en av de første som fortøyde båten i Dusavik.
Kjøpte sin første båt i 1949
– Jeg kjøpte min første båt for konfirmasjon pengene i 1949. Jeg betalte 430 kroner husker jeg, forteller veteranen og fortsetter. – Jeg tror jeg har vært medlem i over 40 år, og har opplevd tiden fra tre til plast, sier 88-åringen. Han solgte sin siste båt for noen år siden, og nå er det sønnen Geir som har overtatt båtplassen. Båtplassene går ofte i arv i Dusavik.
– Det er en misforståelse at det er mer arbeid med en trebåt enn plast. Jeg smører båten min en gang i året, og er kun avhengig av tørt vær. De med plastbåter må jo vaske, rubbe og bone båtene, sier Geir Rasmussen fra dekket på sin trebåt. En båt han har eid i 30 år.
Båtforeningen er delt i to, den nye moloen ble bygd i samarbeid med et oljeselskap, og der er plassene selveierplasser, som gjør at de kan omsettes på det fire markedet. Den siste 2,5 meters plassen ble solgt for 360.000 kroner.
I den gamle opprinnelige båthavnen er det kun medlemskap som skaffer deg båtplass. Trøsten er at det er langt
rimeligere å vente på en ordinær plass. Medlemskapet koster kun 350 kroner i året, og når en får tildelt båtplass er prisen 500 kroner meteren. Det gir en årlig kostnad 1350 kroner i året for en to meter bred plass. I tillegg har foreningen byens billigste slipp.
Godt miljø: Det er godt sosialt miljø i Dusavik, med åpent hus i klubbhuset på tirsdagene. Geir Rasmusssen, Marthon Rasmussen, Rolf Arne Bjørnsen og Kollbjørn Ask til venstre har tatt turen for å drøse båt og få siste nytt fra styremedlemmene Bjørn Kåre Hebnes og leder Per Skalleberg.
Godt miljø: Det er godt sosialt miljø i Dusavik, med åpent hus i klubbhuset på tirsdagene. Geir Rasmusssen, Marthon Rasmussen, Rolf Arne Bjørnsen og Kollbjørn Ask til venstre har tatt turen for å drøse båt og få siste nytt fra styremedlemmene Bjørn Kåre Hebnes og leder Per Skalleberg.

Billigste slippen i byen
– Vi har mange som melder seg inn kun for å få bruke slippen. Det koster 700 kroner, men da må en være medlem. Totalt koster det en båteier litt over 1000 kroner for å få båten opp på slippen. Det billigere enn å leie slippen andre steder, forteller havnesjef Bjørn Kåre Hebnes.
Båthavnen har blitt et sosialt møtested for mange av bydelens pensjonister. – Vi har bygd en egen liten «bu» for pensjonistene. Der kan de møtes uten å måtte bruke klubbhuset. Er det brukbart vær er det mange som drøser på gamlebenken, forteller Hebnes. Dusavik Båtforening ble stiftet i 1969, og har i
dag cirka 700 medlemmer. Økonomien er god, mye takket være at medlemmene velvillig stiller opp på dugnadene.
– Det aller meste får vi gjort på dugnad, og jeg vil rose medlemmene for at de stiller opp, sier leder Per Skalleberg.

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker