Nyheter

Hva skjer med bygget?

Det har vært institusjon for rusmisbrukere i 70 år, men nå er det slutt og bygget på 4500 kvadratmeter står tomt.

Øyvind Ellingsen (tekst og foto)

KK-heimen, som fikk navnet Rogaland A-senter på 80-tallet, er et signalbygg langs Dusavikveien. Kirkes Bymisjon har drevet rusbehandling i bygget i 70 år. I 2004 inngikk bymisjonen kontrakt med Helse Vest, men i den siste anbudskonkurransen tapte de mot Frelsesarmeen og den 31. mars i år måtte over 100 ansatte finne seg nye jobber.

106 årsverk
– Jeg er selv på jobbjakt, men vet at mange har fått seg nye jobber, forteller Bjarte Grov, som var daglig leder da institusjonen ble lagt ned. Totalt var det 106 årsverk, fordelt på 130 mennesker som hadde sin arbeidsplass i Dusavikveien.

Inge Takle Mæstad er daglig leder i Kirkens Bymisjon i Rogaland, som eier bygget, og han forteller at de er på jakt etter nye leietakere.

– Vi har som mål å få nye leietakere så fort som mulig. Bygningsmassen kan ikke stå tomt for lenge. Bygget er regulert til offentlige formål, og vi er i dialog med flere interesserte. Samtidig jobber vi med å finne en god løsning på lang sikt, sier Mæstad.

– Tomtens beliggenhet er noe av det flotteste en kan finne på Tasta. Har dere vurdert å selge tomten til boligformål? – Nei, salg er ikke et alternativ, svarer den daglige lederen.

Ble stiftet i 1885
Kirkens Bymisjon ble stiftet så tidlig som 1885 og driver i dag rusbehandling og andre sosiale tiltak i 50 norske byer, og har cirka 1800 deltidsansatte og heltidsansatte. I Stavanger driver organisasjonen alt fra Natteravner, kafeer og mye annet.

– Det sier seg selv at vi ikke kan la bygget stå tomt for lenge. Vi trenger leieinntektene, sier Takle Mæstad, som legger til at de først og fremst leter etter leietakere for de neste fem seks årene.

– Vi skal bruke tid for å sondere hva vi skal bruke lokalene til på lang sikt, sier han. Kirkens Bymisjon tapte anbudet på pris, men de scoret best på kvalitet.

– Det er sånn det er i offentlige anbudsprosesser. Vi hadde lang erfaring, fantastiske flinke medarbeidere innen fagfeltet, men det var ikke nok, sier han.

KK-heimen og senere Rogaland A-senter har i alle år hatt et godt naboskap.

– Jeg vil takke naboene for et fantastisk godt samarbeid i de årene vi har drevet rusomsorg i Dusavikveien, sier Inge Takle Mæstad.

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker