Sport

Husk kampen i kveld !

Klokken 18.00, på Modena-banen på Vardeneset. VBK-Viking i cupen. Bedre enn det kan det vel ikke bli?

Faksimile fra Aftenbladet.
Faksimile fra Aftenbladet.

 

Tiden går fort, eller gjør den det?

Det er 30 år siden VBK spilte mot Viking i en offisiell A-kamp. Det var ikke NM, men Rogalandscupen. Det var da den lokale cupen hadde status i det lokale fotballmiljøet. Den gang spilte VBK i lokalfotballens nedre sjikt, nemlig i 7. divisjon.

VBK hadde en god sesong og rykket opp til 6. divisjon. På grunn av divisjonsforskjellen ble laget tildelt flere straffespark før kampstart, ett for hver divisjon som skilte lagene. I tur og orden satte Ole Søyland, Ola Håland, Magne Halvorsen, Frode Hakestad og Øyvind Ellingsen bak Vikings keeper.

Det ble altså 5-0 ledelse til VBK før kampen var i gang. Etter hvert som kampen skred frem vant Viking, men ikke så enkelt. Bare sju minutter før full tid sto det nemlig 5-5.

Da dukket Egil Svendsen opp for gjestene. Han scora sitt andre mål og da vant Viking 6-5 foran 400 tilskuere på grusbanen i det som da het Tasta bydelsanlegg.

I kveld er det nye muligheter. Det kan være at målscorerne fra forrige møte er tilstede.

En av dem som var med, Helge Jørgensen, har gode minner.

– Ja, det er klart det var kjekt. Vi spilte i 7. divisjon og skulle møte Viking. Da var det jo sånn at Rogalandscupen var vår mulighet. Dette var 3. runde, og det å få spille foran såpass mye folk var spennende, sier han til Tastavis før kveldens kamp.

Jørgensen er fortsatt en sentral skikkelse i klubben, 30 år etter.

– Min oppgave i kveld blir å være speaker. Jeg skal lose folket gjennom kampen, informere om ymse ting. Jeg håper det blir mye folk, bra vær og en god kamp.

 

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker