NyheterReportasje

Historien bak «kunsthuset»

Mange som kjører forbi det gamle huset i Dusavik-veien lurer på hva det er. Her er svaret. Ytsmykking: Hvorfor er huset utsmykket med diverse gjenstander, som koster? Det viser seg at huseieren ikke er ansvarlig for kunsten. Alle foto: Øyvind Ellingsen

Øyvind Ellingsen
oe-elli@online.no

Dusavikveien 124 er opprinnelig et gårdsbruk. Den siste som drev gården var Bjarne Fosaaen. Nå er det datteren Bodil og hennes datter Heidi Utvik som eier huset.
– Jeg vokste opp i huset, og den gang hadde far to kyr, hest og høner, forteller Bodil, som bor rett bak huset i en langt nyere bolig.
Men hvor kommer utsmykkingen fra?
– Det er ikke vi som har gjort det. Det var en dag i 2018 vi oppdaget at noen hadde satt opp det som kanskje kan kalles kunst. Men kanskje det er gjort i forbindelse med Nuart-prosjektet, forteller Bodil Fosaaen Hjelm.
Byantikvaren i Stavanger mener at huset og den gamle driftsbygningen som ligger ved siden av er bevaringsverdig, men Bodil forteller at de ikke vet hva som skjer medeiendommen, for Stavanger kommune planlegger å bygge nye sykkelveier langs Dusavikveien.
– Det har vært mange planer om hva som skal gjøres i Dusavikveien, men vi håper å få en avklaring snart, for nå står huset og forfaller, sier Bodil.

Veggkunst: Noen av kostene er laget som at det er ender eller lignende som henger på veggen.

1900-tallet: Det bevaringsverdige huset ble ombygd etter krigen, mens grunnmuren er fra tidlig 1900-tallet.
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker