Heldig Viking 2-seier

Del på Facebook

Vardeneset tapte 1-2 mot unge Viking-rekrutter mandag kveld.

HJEMMESEIER: Julian Veen Uldal (nr. 10) trør til i 2-1-seieren mot Vardeneset. NIBE Foto.

VIKING TRENINGSBANE (Tastavis.no): Viking 2 – Vardeneset 2-1 (2-1).

– På tide å vinne igjen. Vardeneset var gode i kveld, vi var heldige som vant. Men vi viser styrke med å vinne en kamp som denne, sier Julian Veen Uldal til Tastavis etter tre viktige Viking 2-poeng i 3. divisjon avdeling 6 mandag kveld.

Julian, som de de siste månedene har prioritert skolearbeidet (Wang Toppidrett), spilte en ok kamp som høyre back.

Martin Hummervoll ga de mørkeblå ledelsen allerede etter to minutter med et velplassert skudd fra distanse. Vikings rekruttlag stilte med ett unntak (Fabian Alonso Calderon) med bare juniorer, mot et Vardeneset-lag i poengjakt etter flere svake resultater i det siste.

Stian Michalsen spilte heller ikke kveldens kamp. Midtbaneeleganten hos de mørkeblå, som også var svake på formtabellen før kveldens kamp, har vært ute med lyskeskade en god stund nå.

– Jeg er snart tilbake, sa en sommerblid Stian fra tribunen før kampstart.

Vardeneset kom seg kjapt etter baklengsmålet, og tok mer og mer over kampen. Banenes minste, Remi Sanderford var nær å utligne med hodet, etter et meget godt forarbeid av Morten Vadla. Da var kampen 23 minutter gammel. To minutter etterpå var Mikael Hebnes Olsen like nær 1-1.

Men det var Eirik Bjørnø, hjemme igjen etter studier og collegefotball i USA, som sørget for balanse i regnskapet på den meget gode gressbanen i Jåttåvågen. Hans harde og velsplasserte skudd 26 minutter inn i første omgang hadde Vikings keeper, Amund Wichne ingen mulighet på å redde.

Store Vardeneset-sjanser etter pause
Den samme Amund Wichne måtte ut med hjenerystelse etter halvtimen spilt. Han ble erstattet av en meget god Christoffer Braastrup Andersen, som vartet opp med en rekke klasseredninger etter hvilen.

UT: Amund Wichne måtte ut med hjenerystelse etter halvtimen spilt. NIBE Foto.

Ferdinand Eide Solberg sørget for 2-1-ledelse til Viking-rekruttene, fem minutter inn i tillagt tid, i en førsteomgang Vardeneset var hakket bedre enn hjemmelaget, bortsett fra å sette sjansene i mål.

Haakon Mehus hadde to store sjanser til å utligne til 2-2 og gi Vardeneset ledelsen 3-2. Christoffer Braastrup Andersen i målet reddet mesterlig begge gangene kvarteret inn i andre omgang, den ene gangen traff ballen tverrliggereen også.

NEI: Vardeneset var best mot Viking-rekruttene, bortsett fra det viktigste. NIBE Foto.

Herman Kleppa var nær 3-1 et drøyt kvarter før slutt.

Morten Vadla chippet ballen i tverliggeren åtte minutter før 90. Haakon Mehus svært nær ved å utligne etter 87 minutter.

Det endte altså 2-1. Vardeneset er inne i en dårlig trend, med uflaks, udyktighet foran mål, et litt ruskete forsvar og tap – igjen.

Dermed er Vardeneset midt på tabellen, med 15 poeng etter ti kamper.

Viking-rekruttene er fem poeng bak topplaget Stord, som går mot opprykk, hvis ikke Viking 2 vil noe annet.

Neste kamp for Vardeneset er borte mot Madla (21. juni klokken 15), et Madla-lag som virkelig har fått opp dampen i det siste.

Deretter har Vardeneset tre hjemmekamper i Parken; mot Stord (topplaget) 24. juni, Riska 29. juni og Kopervik 3. august.