Håndball: – En deilig seier!

Tastavarden vant sesongens første seier i serien, torsdag kveld. FOTO: PER THIME
Del på Facebook

Tastavardens damer kom fra to tap, men torsdag kveld slo jentene tilbake. Etter èn god- og en dårlig omgang ble det seier hjemme mot Havørn. Etter kampen var både spillere og trenere lettet.

– Dette var rett og slett deilig, for dette fortjente vi etter å ha tapt våre to første kamper med knappest mulig margin.

Det sier Karine Tveit, Arendalsjenta (26) ble toppscorer da Tastavarden vant med 22-20 mot Havørn, i det som var en ganske merkelig håndballkamp.

Endelig ble det seier, på det tredje forsøket i serien for jentene i Tastavarden. FOTO: PER THIME

Fordi; Hjemmelaget viste i den første omgangen spill av solid klasse. De valset rett og slett over Havørn i store deler av omgangen.

Tastavarden ledet nemlig både med fem, seks og sju mål i omgangen. Ved puse sto det 15-10, altså en trygg ledelse.

– Det var nok den beste enkeltomgangen vi har spilt denne sesongen. Jentene viste seg virkelig frem fra sin beste side, mente trener Thomas Edland.

Fra S til NG

Som sagt; det ble en merkelig kamp. Hjemmelaget valset over Havørn i store deler av den første omgangen. Da hjemmelaget kom på banen og skulle ta de siste 30 minuttene var rollene byttet om. Nå var det nemlig gjestene fra Tananger som kom på banen – i godt slag. Havørn scoret mål etter mål, mens hjemmelaget gjorde feil på feil.

Bom i angrep og personlige feil sendte plutselig Havørn opp i ryggen på hjemmelaget. Hjemmelaget var virkelig truet av gjestene i blått.

hb2

15-10 ble til 15-14, før Tastavarden scoret sitt første mål i omgangen. Da var det spilt i over ti minutter, før hjemmelaget økte til 16-18. Åtte minutter senere sto det 17-16.

– Det ble mer spennende enn det så ut som etter første omgang. Heldigvis klarte vi å dra det i land, sa treneren.

Det hadde han rett i. Jentene i rødt og hvitt fikk sin første seier i serien. For til slutt ble det seier med to mål, nemlig 22-20. En del av årsaken til at det ble full pott til slutt skal keeper Tuva Fjelland ha.

hb10-bilde

– Ja, da hun kom inn mot slutten av kampen og har en dobbelredning på straffekast og ytterligere en redning, da blir hun på en måte vår matchvinner.

Både Karine Tveit, som ble toppscorer (4) og Ingvild Hansen strålte etter kampen. Seieren var nemlig viktig.

– Ja, den var det. Vi legger ned ganske mye trening på idretten vår, så dette smakte meget bra, forteller de to til Tastavis.

hb6

På torsdagens kamp kom det rundt 60 tilskuere. De klarte også å lage en fin ramme rundt kampen. Bare kiosksalg manglet :-)

Du kan lese mer om Tastavarden i neste papiravis.