GULL: Knuste konkurrentene i Rio

Del på Facebook

Sara Louise Rung fra Tasta tok natt til fredag sitt andre gull i De paralympiske leker i Rio. Hun vant 200 meter medley – over 20 sekunder foran neste kvinne.

Finalen ble likevel av den dramatiske sorten, for ikke å si skandale. Eller; opptakten til finalen. Da Rung og de andre finalistene var klare ble det oppdaget for sterke strømmer i bassenget. Dermed ble finalen utsatt i en time.

Rung klarte å nullstille seg, viste ingen nåde og vant favorittdistansen som hun ville. Konkurrentene ble nemlig knust. Hun svømte inn til sluttiden 3.15.85. Nummer to ble spanske Teresa Peralen på tiden 3.36.14.

Bronsemedaljen gikk til Israel, ved Inbal Pezaro med tiden 3.38.29.

– Nå er jeg der jeg skal være. 200 meter medley er en øvelse som passer meg bra. Den krever både styrke og utholdenhet og så mye som jeg trener, så vet jeg at jeg er sterk i denne øvelsen, sier Sarah Louise Rung til NTB etter løpet.

csbgzxmxyaa4i81
Sara Louise Rung med to gull i Rio. Dette bildet tok Idrettspresident Tom Tvedt etter løpet og la ut på Twitter.

Nå gjenstår to øverlser for Rung.Senere i dag er det klart for 50 meter rygg for medaljegrossisten Rung, og på siste mesterskapsdag 17. september svømmer hun 100 meter fri.

Hun har nå 2 gull, 1 sølv og 1 bronsemedalje.