NyheterReportasje

Fotballgutter ble hedret for inkludering

Søndagsettermiddagen med kaffe og hjemmelagde kaker utgjorde et flott møte mellom ungdommen og de eldre.

Vardeneset BKs Gutter-05 kunne for et par uker siden feire at de ble valgt til månedens “Uego”.

“Uego” er en holdningsbevegelse som har kommet i gang på initiativ fra Sparebanken Vest, som støtter opp om bevegelsen gjennom sitt gavefond. Målet er å fremme gode holdninger og inkludering – å ha det gøy samtidig som du gjør noe bra for andre.

Fredrik Skretting, som er trener for laget, og Vardeneset BKs “Uego”-ambassadør, forteller hvordan de gjorde seg fortjent til heder:

– Vi valgte en søndag å dra bort til Tasta sykehjem, og hadde med oss kaker som guttene hadde bakt hjemme med hjelp fra familien. Etter å ha avtalt med aktivitetslederen på sykehjemmet, besøkte vi tre avdelinger hvor vi bød på kaffe og kake, og tilbrakte tid og hadde gode samtaler med de eldre.

Tilbakemeldingene i etterkant var strålende, og oppmuntret til flere slike initiativ. Skretting nevner også at hele klubben har jevnlige “Uego”-samlinger på klubbhuset på lørdager, hvor man har FIFA-turnering og spiller foozball og dart – og fremmer inkludering innad i klubben.

– Særlig når det kommer til FIFA-turnering så merker vi jo at guttene blir veldig oppslukte, så nå er et viktig “Uego”-moment at vi legger til rette for at jentene får komme like mye til, legger han til.

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Back to top button