Kultur

Førstepris i klassisk gitar

Tormund Blikra Vea til topps i Ungdommens Musikkmesterskap.

Tormund Blikra Vea øver opptil seks timer hver dag. FOTO: Bjørn Nibe.

100 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var samlet i Oslo siste helgen i november under den nasjonale delen av Ungdommens Musikkmesterskap 2012.

Tormund Blikra Vea fikk førstepris i klassisk gitar.

– Jeg har lyst til å satse skikkelig fremover som solist, jeg vil prøve å leve av det, være solist, sier gitaristen fra Tasta.

Tormund begynte å spille klassisk gitar da han var 10 år gammel. Etter at han kom seg gjennom en tung periode det første halve året, med lite lyst til å berøre strengene, har han aldri sett seg tilbake.

Har friår

Gitartalentet har et friår fra skole i år. Han øver opptil seks timer hver dag på gitaren. En skade i håndleddet har ikke tatt motivasjonen fra Tormund:

– Musikkmesterskap var en påkjenning. Jeg skal trosse smerter og stå på. Målet mitt er å spille konserter over hele verden.

Litt av et mål du har?

– Jo, kanskje, men hvis folk liker det jeg gjør, er jeg fornøyd.

Tormund vil ut i verden med sin gitar. FOTO: Anne Lise Norheim.

Spania eller Tyskland

Tormund har nylig fått et stipend på 50.000 kroner, utdelt i konserthuset 5. desember. Han søker på mer økonomisk støtte. Studier i Tyskland eller Spania er ett av målene hans. De studiene er på seks-syv år.

– Lærerkreftene er best i de landene, sier Tormund.

Han har skrevet i sin kalender at han skal spille under Nordland Musikkfestuke og Lunsjkonserten på Høgskolen i Oslo. Det kan bli kjekt både for han og de som hører på.

Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker