KulturNyheter

Oregeleum

Orgelet i Vardeneset kirke er ti år. Kirken byr opp til fest – i hele helgen.

Mange vet at orgelet i Stavanger konserthus er bygget av Ryde og Berg orgelbyggeri, deres orgel nummer 100, og deres største prosjekt siden oppstarten i 1985.

Visste du at orgelet i Vardeneset kirke er bygget av samme Rude?

Orgelet i Vardeneset kirke er ti år og det markeres med fest og ”ORGELeum” i dag, lørdag og søndag.

Kirkerommet i Vardeneset kirke.

Visste du at det mektige pipeorgelet i Vardeneset kirke er helt uten forhåndsprogrammerte og datastyrte programmer på alle kombinasjonssystemene på de uttrekkbare registrene på orgelet?

– Vi gleder oss veldig til jubileet, sier Ingrid Elisabeth Berg, kantor i kirken.

Berg vil demonstrere orgelets mange muligheter og uttrykk, både solistisk og isamspill med Erlend Eggestad, elgitar og Dorrit Vignes Isachsen, sang fredag.

Lyst til å møte orgelbyggeren?

– Mitt ønske er at orgelet i Vardeneset kirke vil være til glede og inspirasjon for menighet, kantor og instrumentalister i lang tid fremover, sier orgelbygger Jan Ryde.

Litt av det som skjer i helgen i kirken:

Fredag:

Orgelskonsert. Etterpå deler orgelbygger Jan Ryde tankene bak akkurat dette instrumentet og de valgene som ble tatt underveis i byggeprosessen.

Kantor Ingrid E. Berg demonstrerer orgelets mange muligheter og uttrykk, både solistisk og i samspill med Erlend Eggestad, elgitar og Dorrit Vignes Isachsen, sang.

Etterpå: kafé med bildeutstilling og mulighet for å prøve orgelet.

Lørdag er det barneforestilling: Den bortkomne pipe:

En pipe mangler i keiserens orgel. Arrangørene lover en ellevill pipejakt med den sprø oppfinneren Kteseibos, «orgelologen» Dr. Fingerbone og framtidsorganisten Luna Luna.

Søndag er det festgudstjeneste. Et helt orkester i kirkerommet, som sammen med kor, solister og orgel bidrar med svingende barokkmusikk i gudstjenesten.

Prest er Kjersti Wee og kantorer er Ingrid E. Berg og Arnfinn Tobiassen.

Øvrige medvirkende søndag: Linn Ellise Hovland, sopran, Rønnaug Bakke, alt, Aftenbladkoret og sammensatt orkester under ledelse av Ghislain Gourvennec.

Tastavis oppdaterer saken og vil være til stede under jubileet.

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker