Nyheter

Deltok i VM

Deltok i VM

Beboerne i Myrveien bofellesskap deltok i sykkel-VM og endte på 42. plass etter timer på ergometersykkelen.

 

Tekst: Øyvind Ellingsen

Beboerne i Myrveien bofellesskap liker å holde seg i form, og da er ergometersykkelen flittig i bruk.

– VM varte i tre uker og konkurransen gikk ut på å sykle lengst mulig på ergometersykkelen.

Jeg er utrolig stolt over at de endte så høyt på listen blant flere hundre deltakere fra andre bofelleskap rundt i verden. Det var et lag fra Canada som vant VM, men jeg tror de ble blant de beste i Stavanger, forteller Fatma Anli, som er ansvarlig for å holde de åtte beboerne i aktivitet.

Droppet rullatoren

– Det er viktig at eldre mennesker holder seg i form, og at de driver med forebyggende aktiviteter. Målet for noen av dem var å ikke være så avhengig av rullatoren, og det målet ble nådd hos flere, sier en tydelig stolt aktivitetsleder Fatma Anli. Hun har vært ansatt i 21 år i den hjemmebaserte tjenesten på Tasta, og er stolt av å jobbe med de eldre. – De er en kul gjeng.

De åtte beboerne syklet flere mil, og Turid Alfsen ble beste deltaker i fylket. 83-åringen ble så motivert at hun fortsatte å bruke ergometersykkelen etter at konkurransen var avsluttet.

Deltok i sykkel-VM
Denne gjengen deltok i VM. Fra venstre bak Turid Alfsen, Lillian Brimsøe, Johan Ludvig Larssen og Allti Lakso. Sittende fra venstre Reidun Meling og Anne Brit Breines.

Meningsfylt hverdag

– Turid er en sprek dame som nå ikke er avhengig av å bruke rullatoren. Det er viktig at de mestrer hverdagslige aktiviteter, for de bor i egne leiligheter og skal i utgangspunktet klare seg selv. Men vi er døgnbemannet om noen trenger hjelp. Vi arrangerer mange aktiviteter, og det å bruke kroppen er viktig for å få en meningsfylt hverdag, sier Fatma, og legger til at alle fikk medaljer som synlige bevis på at de hadde deltatt i VM.

Ikke verst å få delta i et VM på sine eldre dager. – Jeg er stolt av de tok konkurransen så alvorlig og syklet flere mil totalt, sier Fatma Anli.

Hent avfall
Vis mer

Relaterte artikler

Sjekk også
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker