3-0 til Vardeneset

Del på Facebook

Vardeneset spilte en meget god kamp mot Kopervik i 3. divisjon avdeling 6 fredag kveld.

3-0 i PARKEN: Vardeneset spilte en glitrende god kamp mot Kopervik fredag. Foto: Bjørn Nibe.

Selv med fire mann ute fra forrige kamp grunnet kort, skader og reise: Det var aldri noen tvil om hvem som var det beste laget.  3-0-seieren mot tabellnaboen Kopervik  ble til slutt to og tre mål for lite.

– En veldig bra og solid gjennomført kamp av oss. Vi holder oss til kampplanen, og jeg er godt fornøyd med at vi holder nullen og skaper mye. Nå har vi bare ett tap på de siste elleve, sier Kjetil Vestbø strålende fornøyd etter kampslutt.

Bortsett fra de første fem minuttene bestemte Vardeneset det meste i Parken.

Med stor bevegelse, aggressivitet, disiplin, backer som går i angrep, gode pasninger, skudd på mål, gode cornere og innkast, hurtig spill i lengderetningen, spilleglede og innsats var det en riktig så god kamp av Vardeneset.

Daniel Lie ga hjemmelaget ledelsen med en perfekt heading da kampen var 15 minutter gammel. Corneren fra Kristian Håvarstein var det klasse over.

Et fantastisk angrep ble avsluttet av Espen Austbø 15 minutter etter ledermålet. Austbø banket ballen i mål fra skrått hold innefor 16-meteren. Nydelig.

Vardeneset fortsatte sitt gode og oppofrende spill, med lekre kombinasjoner, og kommer til flere gode sjanser på venstreside, anført av den hurtige og teknisk gode backen Remi Sanderford.

Kopervik var frempå et par ganger de også i 1. omgang. Et skudd tverrliggeren rett etter Vardenesets 2-0-scoring var laget nærmest på før pause.

Eirik Moen gjorde et herlig soloraid som nesten ga mål og 3-0 like før pause. En god benparade fra Koperviks keeper, Rune Solhaug avverget skuddet fra Moen, som gikk til corner.

Klassemål av Richard Enge

Vardeneset fortsatte sitt gode spill etter pause. Daniel Lie, Espen Austbø, Eirik Moen, Remi Sanderford og Kristian Håvarstein er alle nær ved å øke Vardenesets ledelse.

Det målet kom ett minutt etter at Richard Enge entret banen like før kampens slutt. Enge, som gjorde comeback i Vardeneset etter sitt treneropphold i Sandnes Ulf, løftet blikket og banket ballen i vinkelen fra skrått hold innenfor 16-meteren fra 15 meters hold. Kampens lekreste mål, etter en herlig pasning fra Kristian Håvarstein.

– Vi kriget godt

Ørjan Ellingsen, Vetle Tønne Estensen, Stian Tunge og Håkon Øglend spilte alle forrige kamp for Vardeneset. Ingen av dem var i troppen mot Kopervik.

Vardenesets andre trener, Kjetil Stensland berømmer laginnsatsen som ga seieren.

– Vi går ut og kriger, er først på ballen, best i duellene og vil mer enn Kopervik. Vi skaper mange sjanser, Kopervik kommer nesten ikke til noen målsjanser, sier Vardeneset-trener Kjetil Stensland.

Vardeneset har bare tapt en av de siste 11 kampene. Det er Stensland særdeles godt fornøyd med.

– Det har løsnet siden i sommer. Det var virkelig trøkk i kveld. De som var utpå der mot Kopervik vet hva som skal til for å vinne. Selv om fire spillere var ute etter forrige kamp, var det nok av guts i laget, sier Stensland.

Seieren mot Kopervik var først og fremst en lagseier, der alle sto på. Vardeneset  har en offensiv og kontant spillestil som ikke går ut på å spille bakover til egen keeper eller på tvers for å holde på ballen eller bygge opp angrep bakfra. Nei, det er som regel rett i angrep.

Meget gode på et meget godt Vardeneset-lag: Krister Vistnes, Remi Sanderford, Kristian Håvarstein og Erik Moen.

Hoveddommeren Espen Skretting fra Ålgård FK klarte seg bra i en fairspilt kamp. Han gjorde bare et par feil: en offsideavgjørelse i disfavør Vardeneset, og da han ikke dømte fordel Vardeneset da Eirik Moen og Espen Austbø var alene igjennom mot åpent mål i andre omgang. Istedet dømte Skretting frispark.