Leserinnlegg: Tasta med eget bydelstog på 17.mai: Et lokalt alternativ til sentrumskaos?

hva med bydelstog for tasta: Kan det være på tide å vurdere fordelene ved eget bydelstorg lurer Marlen Severeid på.
Del på Facebook
Hvert år feirer vi 17.mai med stolthet og glede, men også med en del stress. For mange av oss betyr denne feiringen å tidlig stå opp, kle på seg festdrakten og dra til sentrum for å delta i barnetoget. Men hvorfor skal vi stresse mer enn nødvendig når vi kan ha et lokalt tog her i vårt eget nærmiljø på Tasta?

Hvert år feirer vi 17.mai med stolthet og glede, men også med en del stress. For mange av oss betyr denne feiringen å tidlig stå opp, kle på seg festdrakten og dra til sentrum for å delta i barnetoget. Men hvorfor skal vi stresse mer enn nødvendig når vi kan ha et lokalt tog her i vårt eget nærmiljø på Tasta?

hva med bydelstog for tasta: Kan det være på tide å vurdere fordelene ved eget bydelstorg lurer Marlen Severeid på.

Det er på tide å vurdere fordelene ved å arrangere et eget bydelstog på nasjonaldagen. Å samle barn og foreldre fra samme nabolag og marsjere gjennom gatene våre med stolthet, fellesskap og glede, er en fantastisk måte å feire vår nasjonaldag på.

For det første vil et lokalt tog redusere stresset og kaoset knyttet til reise til sentrum. Foreldre slipper å bekymre seg for å komme seg tidlig av gårde, finne parkering og manøvrere gjennom folkemengdene. I stedet kan de nyte en roligere morgen og en kortere reise til det lokale togpunktet.

Videre vil et bydelstog styrke følelsen av fellesskap i nærmiljøet. Ved å delta sammen i et eget tog, vil naboer få muligheten til å bli bedre kjent, knytte bånd og feire nasjonaldagen som en samlet enhet. Dette kan bidra til å skape et mer inkluderende lokal-
samfunn. Å bli bedre kjent med de som bor rundt oss kan ikke undervurderes i barnas oppvekst.

Med skolene som Vardenes, Teinå, Tasta, Byfjord, Tastaveden og Tastarustå som en del av dette bydelstoget, vil vi ha et stort nok tog til å skape en imponerende og gledelig parade gjennom våre gater.

Et viktig argument for å tenke nytt er at samfunnet vårt stadig endrer seg, og vi må tilpasse oss denne endringen. Selv om vi alltid har feiret nasjonaldagen på samme måte, betyr ikke det at vi ikke kan utfordre tradisjonene våre for å gjøre feiringen enda bedre. 

Å etablere et eget bydelstog er ikke å bryte med tradisjonen, men heller å tilpasse den til dagens behov og muligheter.

Til slutt vil et bydelstog også være mer miljøvennlig. Ved å redusere behovet for langtransport til sentrum, vil vi redusere utslippene forbundet med transport og bidra til en grønnere feiring av nasjonaldagen.

Det er på tide å tenke nytt om hvordan vi feirer 17. mai. La oss ta vare på tradisjonene, samtidig som vi tilpasser oss det moderne samfunnet vi lever i. La oss gå i spissen for endring ved å etablere et eget bydelstog, der fellesskapet, samholdet og gleden ved å feire nasjonaldagen kan blomstre i vårt eget nabolag.

Barnas dag, ikke en kaosdag
Er det ikke på tide at vi tar styringen over våre egne tradisjoner og skaper en 17. mai-feiring som virkelig reflekterer og styrker fellesskapet og samholdet i vårt eget lokalsamfunn?

Kommentar

MARLEN SEVEREID: Marlen brenner for lokalmiljøet og ønsker bydelstog 17. mai.


Marlen Severeid brenner for lokalmiljøet på Tasta, og ønsker et bydelstog på 17.mai som kan forsterke nettopp dette. Hun har snakket med flere av innbyggerne, og det er både positiv og noe negativ respons til initiativet.

– Det er mange forskjellige meninger om det, de fleste er enige om at det ville vært gøy å få til, men noen er bekymret for at det for eksempel ville ha splittet opp besteforeldre, men da kan man for eksempel variere fra år til år. Hun mener også at det vil være en fin ting for folk å gjøre sammen i lokalmiljøet.

– Det har vært mye fokus på ting som ikke har vært like positive her på Tasta, så da kan det være viktig å trekke folk sammen den ene gangen i året til noe hyggelig.

På Madla og Hundvåg har de bydelstog, som ble stemt frem med engasjement fra foreldre. Dette tenker Severeid må gjøres på Tasta også. I tillegg har hun vært i kontakt med FAU.

– Jeg har snakket med en FAU representant i en barnehage som vil ta det opp med representantene på skolene. Med rette engasjement fra foreldre og skoler kan dette bli noe vi får til.