Toppform Stavanger: Åpner padelanlegg på Tasta

SEKS BANER: Det vil til sammen være seks baner, hvor fem er doble og en er singel.
SEKS BANER: Det vil til sammen være seks baner, hvor fem er doble og en er singel.
Del på Facebook
13. april åpner Stavangers nyeste og mest moderne padelanlegg på Tasta, med fem doble baner og en singelbane

LINA BULIEN
tips@tastavis.no

– Det blir en styrke for nærmil-jøet på Tasta og Stavanger som by i helhet, sier senterleder Jarle Johansen.

I august begynte rivningen av den gamle squash-hallen til Toppform. Da skulle det gjøres plass til en sport som ikke finnes i bydelen fra før, nemlig padel. Nå er den nye hallen nesten ferdig, og Johansen er fornøyd med både prosess og resultat.

– Det har vært en kort og inten-siv byggeperiode, og bygge-prosessen har gått nesten helt etter planen, sier Johansen.

Hallen skulle stå klar rundt påske, men på grunn av noen uforutsette hindringer har det tatt litt lengre tid.

– Det var vanskelig å jobbe når det var frost i bakken, så da måtte vi sette litt ting på vent. I tillegg må vi kildesortere alt som rives, sier Johansen.

Gunstig for Tasta

Prosjektet er finansiert av de samme private investorene som står bak Toppform Sola. Mange millioner er inves-tert, og det estimeres rundt 50.000 besøkende i løpet av et år. Johansen mener det er flere grunner til hvorfor både Tasta og Stavanger generelt vil gagnes av padelanlegget.

– Hvis folk fra bydelen jobber på Forus og vil spille padel på ettermiddagen eller kvelden, trenger de ikke reise ut fra Tasta. I tillegg vil det trekke folk inn fra bykjernen, og det er positivt for hele Tasta, sier Johansen.

Idrettstilbud har flere gan-ger vist seg å være gunstig for lokalmiljøet på Tasta. Dette mener også Johansen er en stor faktor for etableringen av det nye bygget.

– Det er viktig å ha sports- aktivitet i nærmiljøet. Padel er også en sport som er lett å mestre, så folk som starter med det vil fort føle på den mestrin-gen, sier Johansen.

Nytt konsept

Tidligere har Toppform Tasta også vært et treningssenter der man kunne benytte seg av apparater, og det var mulighet for å spille squash der. Squashen har nå blitt flyttet til Toppform Sola, fordi konseptet på Tasta skal snus om. Det skal fokuseres helt på padel. Og selv om dette blir et enestå-ende anlegg, er Johansen åpen om at de har noen konkur-renter.

– Det blir kanskje ikke så mye konkurranse akkurat på Tasta, men det heter jo Topp-form Stavanger. Konkurranse er sunt og godt, og det får oss til å ville gjøre ting bedre, sier Johansen.

På åpningsdagen skal det markeres på Toppform. Det blir åpningsspill og turner- inger, og folk kan komme innom dersom de ønsker å bare ta en titt på den nye hallen.

SEKS BANER: Byggeprosessen har gått helt etter planen og er klar for åpning 13. april
SEKS BANER: Byggeprosessen har gått helt etter planen og er klar for åpning 13. april

Hva er padel?

Padel er en blanding mellom squash og tennis. Det er vegger som i squash og nett som tennis. Det er nest vanlig å spille double altså 2 mot 2, men også mulig å spille/ trene på singel bane.

Poengsystemet er likt som tennis. Man har egne padel racketer og spiller med baller som ligner tennisbaner. Padel tennis er i hurtig vekst og er lett å lære. Det er sosialt og hyggelig samt god trening.

Du kan lese mer om reglene på http://toppform-treningssenter.no/library/Padel/Grunnregler.pdf