«Dobbel Brandies» i Idrettslaget POL

I 2024-sesongen skal Frode- og Geir Åge Brandeggen trene A-laget i POL. De har to forskjellige fotballkarrierer, og sammen ønsker de å løfte laget til nye høyder.
I 2024-sesongen skal Frode- og Geir Åge Brandeggen trene A-laget i POL. De har to forskjellige fotballkarrierer, og sammen ønsker de å løfte laget til nye høyder.
Del på Facebook
Frode Brandeggen har trent idrettslaget POL i et år. Nå blir lillebror med, og begge ser frem til å trene A-laget i 2024.

LINA BULIEN, tips@tastavis.no

Det er spennende å jobbe sammen, og vi utfyller hverandre godt, sier lillebror Geir Aage Brandeggen. Frode og  Geir Aage har vokst opp med fotball, og drevet med det hele livet. Det har vært en kombinasjon av både innflytelse fra familien og egeninteresse, ettersom at faren deres var æresmedlem i fotballklubben Vidar. Både Frode og Geir Aage har på forskjellige tidspunkt spilt i gamle 2. divisjon i Vidar, og Frode har faktisk vært  treneren til Geir Aage. Frode har også vært trener for flere lokale lag. Etter ett år ønsket han en form for avlastning denne sesongen, og brødrene ble enige om å samarbeide.

– Vi er likestilte i forhold til erfaring, og lærer alltid noe nytt, sier Frode. A-laget holdt på å rykke opp i fjor, og  dette er noe brødrene ønsker å jobbe mot, også dette året.

– Det er veldig spennende. Vi endte på 2. plass i fjor og målet er jo å gjøre det bedre i år. Uansett mener vi det  viktigste er å ha det gøy, samtidig som man jobber og trener.

Det blir en hektisk sesong for laget. Frem til mars/april er det tre treninger i uken, deretter to treninger pluss kamp. Neste treningskamp er på Rogalandscupen i midten av februar, etterfulgt av fire kamper i mars.

ME E ME POL: Brødrene stiller seg stolt foran POL-buå. Både Geir Aage og Frode har tre barn som de tar med på fotballbanen.
ME E ME POL: Brødrene stiller seg stolt foran POL-buå. Både Geir Aage og Frode har tre barn som de tar med på fotballbanen.

– Treningskampene er for læring, sånn at ingenting er overlatt til tilfeldighetene når vi spiller seriekamp, sier  Frode. Han understreker at de er på jakt etter en ny keeper, ettersom at de nå kun har én. Brødrene forteller også at de ikke er helt vant til dette nivået. Nå trener de A-laget som spiller i 6.divisjon, der fotballen kanskje ikke er  alles førsteprioritet. På A-laget er det spillere fra begynnelsen av tjue-årene til tretti-årene, og flere av spillerne har familie og barn.

– Vi har treningene på kveldene «etter leggetid», for å tilrettelegge for dem som har barn. Det er nok viktig for  mange at de har noe sosialt med et lag, sier Geir Aage. Både Geir Aage og Frode har blitt tatt godt imot av laget, og sier at de er en fin gjeng. I klubben er det mange spillere fra Tasta-området, men på A-laget er det også mange fra forskjellige bydeler.

Trening avlyst på grunn av uvær

Idrettslaget POL er en klubb i vekst, med flere frivillige som stiller med en hjelpende hånd. Tirsdag 16. januar ble treningen til A-laget avlyst på grunn av snø på fotballbanen. Da var frivillige allerede i gang med å måke banen manuelt, frem til kommunen får mulighet. Vanligvis er ikke klimaet i Stavanger en bekymring for trenerne, men  dette er første gang på lang tid at en trening har blitt avlyst på grunn av vær.

– Vi trente ekstra hardt i går for å kompensere for treningen vi ikke får hatt i dag, ler Geir Aage.

UPRAKTISK SNØVÆR: Snøværetgjorde at flere treninger denne uka
ble avlyst.
UPRAKTISK SNØVÆR: Snøværet
gjorde at flere treninger denne uka
ble avlyst.