Shell-stasjonen på Vardeneset legger ned

Tastavis
31. mai stenger butikken på Shell-stasjonen på Vardeneset dørene. De selvbetjente drivstoffpumpene blir stående igjen, men usikkert hvor lenge.
Del på Facebook

Det har vært bensinstasjon på Vardeneset siden 80-tallet, men nå legges Shell-butikken ned. De selvbetjente bensinpumpene blir stående litt til.

Øyvind Ellingsen

31. mai er det slutt. Da stenger Shell-stasjonen dørene, og muligheten for å kjøpe nybakte boller og brød en søndag morgen forsvinner. Eller en kan kjøre til stasjonen på Randabergveien.

– Vi håper kundene følger oss til Randabergveien, for den stasjonen vil ha full drift. Drivstoffpumpene på Vardeneset vil fortsatt stå igjen, men det er usikkert hvor lenge, sier daglig leder Ole Bratteli.

Økte utgifter
Han forteller at det ikke lenger er økonomisk forsvarlig å drive stasjonen på Vardeneset.

– Det er en kombinasjon av økte utgifter og dalene omsetning som er årsaken, sier Bratteli.

Elbilandelen øker raskt i landet, og nybilsstatistikken viser at nesten alle nybilsalg er elbil.

– Jeg tror ikke det er hele forklaringen, for det er fortsatt mange fossilbiler som ruller på veiene. Det er først og fremst økende utgifter, sier den daglige lederen. Det er ikke bare på Vardeneset bensinstasjonen forsvinner, flere andre stasjoner i Stavanger har stengt, eller skal stenge dørene.

Fine ble Shell
I 2007 ble ExxonMobil sitt finske datterselskap Oy Esso AB kjøpt opp og selskapet ble omdøpt til St1, og de eier alle Shell-stasjoner i landet. De eier også eiendommen på Vardeneset, men det er usikkert hva som skal erstatte bensinstasjonen når drivstoffpumpene forsvinner. Tastavis har fått tips om at KIWI ønsker å etablere seg på tomten, men Bratteli kan ikke bekrefte det.

– Jeg har også hørt det, men jeg er ikke involvert i den prosessen, sier han.

Shell-stasjonen på Vardeneset som andre Shell-stasjoner en Fina-stasjon, men i 1999 ble Fina kjøpt opp av Shell. Men fortsatt blir gang og sykkelstien fra Vardeneset kirke og ned til Dusavik kalt Fina-bakken.