Revysuksess på Tastarustå

Rose Manisha Nkenmegni imponerte da hun sang Ed Sheeran «Thinking out loud» under årets skolerevy på Tastarustå.
Del på Facebook
Revysuksess på Tastarustå

Tastarustå skole har lang tradisjon med revy. Helt siden skolens åpning i 2002 har skolen satset på drama og revy prosjekter. Årets revy er morsom med et alvorlig bakteppe.

Tekst og foto: Øyvind Ellingsen

Det er lærerne Sandra Stensletten,Truls Clausen Bru Waage,  Astrid Kallenbach – Gustavson og Svein Rosenberg som har skrevet manuskriptet, men revyen er full av sketsjer som handler om ungdomsutfordringer. Det første kysset, ungdomsforelskelse, leve livet gjennom sosiale medier og mange andre tema skaper latter og god stemning i den lille salen. Skolen har som mål å skape et godt fellesskap og minner for livet for alle elevene.

Ingen skuespillererfaring
Historien er at et fly med ungdommer fra fem land på vei til New York må nødlande på Bahamas. Der blir de tatt imot av flyplass sjefen frøken Fryd spilt av Mille Ekeskog Våge. Hun og hennes assistent Liva Nesby Johannessen tar publikum gjennom forestillingen.

– Jeg har ikke skuespillererfaring, men har øvd hjemme. Og så har vi fått to uker kun til å øve på forestillingen i skoletiden. Jeg var spent, men det var utrolig kjekt, sier Mille Ekeskog Våge. 15-åringen innrømmer at det å stå på scenen har gitt mersmak. – Jeg har ikke bestemt meg for å søke dramalinje når jeg starter på videregående, men jeg får se, sier hun og smiler.

Imponerte med sang
Rose Manisha Nkenmegni er en annen 15-åring som imponerte da hun sang Ed Sheeran «Thinking out loud».

– Jeg har aldri sunget foran folk tidligere – kun i dusjen, forteller hun og smiler. Hun innrømmer at hun var nervøs i starten. – Jeg var veldig nervøs, men det gikk bedre etter hvert. Nå håper jeg det går bedre i de neste forestillingene. Det var veldig kjekt, og det er med å skape samhold blant oss elever, sier hun.

Hele 9. trinnet med 140 elever deltar – lys, musikk og hele forestillingen er styrt av elevene med profesjonell hjelp av en lærer og en lydteknikker fra firmaet SEV. Bandet imponerte med presis og velspilt musikk. Spesielt unggutten Johacim Vervik bak trommene imponerte. Elevene hadde fortjent en større sal med plass til flere tilskuere, og flere forestillinger.

Mille Ekeskog Våge med grønn parykk har en av hovedrollene under skolerevyen på Tastarustå. Gutten i tannlegestolen heter Ansar Salhadin Bakri.