100.000 til jentelag i VBK

Lagbildet: Fra venstre Jeanette Bjelland Torsvik, Olivia Høie Torgersen, Thea Birkeland, Desiree A.P.C Gale, Madeleine Wiik, Martha Øyvindsdotter Østensen, Anine Graue Bøe, Fride Kristensen, Sunnva Hellestø Helgeland, Elise Kallevik Østensen, Sofie Gjerde Halvorsen, Ingrid Saurdal, Anna Holm-Jensen, Camille Stiegler, Tiril Tønnessen, Martine Tønnesen og Leonora Haugvaldstad, Øyvind Østensen er treneren som ligger foran jentene.
Del på Facebook
100.000 til jentelag i VBK

15-årslaget i VBK må være de «rikeste» jentene i fotballkretsen. Blant hundrevis av søkere ble laget med i finalen i konkurranse med 37 andre lag og foreninger. De vant og fikk 100.000 kroner av Equinor.

Tekst og foto: Øyvind Ellingsen

Det er en kjent sak at jenter slutter tidligere enn guttene i fotball, men nå har 15-årslaget til VBK fått en skikkelig vitamininspirasjon til å holde sammen. De 20 jentene er det ungdomslaget i klubben med det desidert største budsjettet. Equnior plukket ut laget som en av tre vinnere til å få så mye som 100.000 kroner i sponsorstøtte, og det uten forpliktelser med å spille med logo fra det store oljeselskapet. Pengene skal brukes til treningsutstyr, men også sosialt.

Fokuserer på miljøet
– Vi er utrolig glade for å få denne tildelingen fra Equinor. For oss i VBK jenter 2008 kommer pengene utrolig godt med akkurat nå. Midlene skal brukes til å kjøpe utstyr til jentene slik at alle har like muligheter, samt bidra til aktivitet og sosiale samlinger for jentene for å videre ivareta det gode miljøet, hindre frafall og bygge laget, sier Christian Stiegler på vegne av klubben og jentene.

– Vi fokuserer mye på at miljøet i laget er godt, og at jentene er sammensveiset. Derfor planlegger vi flere sosiale aktiviteter. Vi skal blant annet gå på surfekurs. Vi mener det er viktig å skape sosiale sammenkomster der alle får delta på sine premisser. Vi skal inkludere alle. Fotball er best er vårt slagord, forteller trener Øyvind Østensen. Han har med seg Christian Stiegler, som skrev selve søknaden, og Iver Tønnessen. Østensen har vært nært laget siden jentene var 7 år, og fortsatt er det jenter som har vært med fra starten av.

Reiser til Vildbjerg cup
– Det var kjekt at vi ble plukket ut. Pengene skal vi bruke til sosialt samvær og utstyr. Og selvsagt håper vi på ny tur til Vildbjerg cup i Danmark til sommeren. I fjor ble vi nummer tre, men i år skal vi vinne, forteller en av spillerne, Martine Tønnesen.

Jentene ble invitert til Equinors hovedkvarter på Forus da de vant i sterk konkurranse mot andre lag og foreninger, som driver frivillig arbeid blant unge.

– Det er utrolig kjekt å kunne tildele 100 000 kroner til en så flott og inkluderende organisasjon som Vardeneset Ballklubb som aktivt satser på å engasjere barn og ungdom, og skaper aktivitet og sosiale sammenkomster tilpasset ulike evner og ambisjoner, sier Jez Averty som er plassjef for Equinor i Stavanger.