Deltok i VM

Deltok i VM
Denne gjengen deltok i VM. Fra venstre bak Turid Alfsen, Lillian Brimsøe, Johan Ludvig Larssen og Allti Lakso. Sittende fra venstre Reidun Meling og Anne Brit Breines.
Del på Facebook
Deltok i VM

Beboerne i Myrveien bofellesskap deltok i sykkel-VM og endte på 42. plass etter timer på ergometersykkelen.

 

Tekst: Øyvind Ellingsen

Beboerne i Myrveien bofellesskap liker å holde seg i form, og da er ergometersykkelen flittig i bruk.

– VM varte i tre uker og konkurransen gikk ut på å sykle lengst mulig på ergometersykkelen.

Jeg er utrolig stolt over at de endte så høyt på listen blant flere hundre deltakere fra andre bofelleskap rundt i verden. Det var et lag fra Canada som vant VM, men jeg tror de ble blant de beste i Stavanger, forteller Fatma Anli, som er ansvarlig for å holde de åtte beboerne i aktivitet.

Droppet rullatoren

– Det er viktig at eldre mennesker holder seg i form, og at de driver med forebyggende aktiviteter. Målet for noen av dem var å ikke være så avhengig av rullatoren, og det målet ble nådd hos flere, sier en tydelig stolt aktivitetsleder Fatma Anli. Hun har vært ansatt i 21 år i den hjemmebaserte tjenesten på Tasta, og er stolt av å jobbe med de eldre. – De er en kul gjeng.

De åtte beboerne syklet flere mil, og Turid Alfsen ble beste deltaker i fylket. 83-åringen ble så motivert at hun fortsatte å bruke ergometersykkelen etter at konkurransen var avsluttet.

Deltok i sykkel-VM
Denne gjengen deltok i VM. Fra venstre bak Turid Alfsen, Lillian Brimsøe, Johan Ludvig Larssen og Allti Lakso. Sittende fra venstre Reidun Meling og Anne Brit Breines.

Meningsfylt hverdag

– Turid er en sprek dame som nå ikke er avhengig av å bruke rullatoren. Det er viktig at de mestrer hverdagslige aktiviteter, for de bor i egne leiligheter og skal i utgangspunktet klare seg selv. Men vi er døgnbemannet om noen trenger hjelp. Vi arrangerer mange aktiviteter, og det å bruke kroppen er viktig for å få en meningsfylt hverdag, sier Fatma, og legger til at alle fikk medaljer som synlige bevis på at de hadde deltatt i VM.

Ikke verst å få delta i et VM på sine eldre dager. – Jeg er stolt av de tok konkurransen så alvorlig og syklet flere mil totalt, sier Fatma Anli.