Nå kan du motta SMS når tunnelen stenger

Del på Facebook
Nå kan du motta SMS når tunnelen stenger

Nå kan du få SMS-varsel fra Statens vegvesen hvis for eksempel ei værutsatt bru må stenge eller et vogntog har fått motorhavari i en tunnel – eller at Byfjordtunnelen rett og slett er stengt.

PRESSEMELDING: Du som trafikant kan nå abonnere på SMS-varsel fra Statens vegvesen for utvalgte bruer eller tunneler. I alt 34 tuneller og 17 bruer rundt i landet er med i tjenesten.

– Vi vet at god trafikkinformasjon er viktig for trafikantene. Kjører du gjennom en tunnel eller over ei bru på veg til jobb, til fritidsaktiviteter eller på veg hjem til familien, kan SMS-varslingen være en nyttig tjeneste, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Tjenesten er enkel å bruke

www.vegvesen.no/smsvarsling kan du enkelt abonnere på SMS-varsling på tunnelene og bruene du ønsker. Du kan bestille varsling for så mange tunneler og bruer du vil, og tjenesten er gratis. SMS-varslingen er aktiv frem til du melder deg av.

– Tjenesten er svært enkel å bruke, og det har vært viktig for oss i utviklingen av SMS-varslingen.
Hvis du som trafikant abonnerer på SMS-varsel, vil du få en SMS hvis tunnelen eller brua må stenge, og du vil få informasjon om forventet varighet. Du mottar et nytt varsel når tunnelen eller brua er åpen igjen, forklarer Dahl Hovland.

Med i tjenesten er alt fra Oslofjordtunnelen i øst, Flekkerøytunnelen i sør, Byfjordtunnelen i vest til Skarvbergtunnelen i nord.

Du skal få en forutsigbar reise

Som abonnent får du varsel straks stengningen er registrert som en trafikkmelding hos Statens vegvesen. På www.vegvesen.no/smsvarsling kan du finne kodeordet for brua eller tunnelen du vil abonnere på. Eksempel: OSLOFJORDTUNNELEN til nummer 2282

– Vi ønsker å lage tjenester som trafikantene kan ha god nytte av. Vi vet at en enklere reisehverdag med forutsigbar fremkommelighet er viktig for trafikantene. Vi håper mange vil sette pris på denne tjenesten, sier vegdirektøren.

… også over fjellet

I tillegg til denne tjenesten for stengte bruer og tunneler, har Statens vegvesen en tilsvarende varslingstjeneste for stengte fjelloverganger og værutsatte strekninger. Her kan du få en SMS hvis fjellovergangen din må stenge eller det innføres kolonnekjøring. Begge SMS-tjenestene finner du på vår hovedside for trafikkinformasjon www.vegvesen.no/trafikk.