Har plass til flere

Karen Himpe med datteren Eva på 10 måneder storkoser seg på Veden Åpen barnehage.
Del på Facebook
Har plass til flere

For en måned siden startet Veden Åpen Barnehage – et tilbud til de som venter på barnehageplass, fedre i permisjon, er i barselgruppe eller vil gi sine små en musikalsk opplevelse.

Tekst og foto: Øyvind Ellingsen

Nå har også Tasta bydel fått sin åpne barnehage – et sted der en kommer med barn fra noen få måneder til de når skolealder.

– Vi har plass til langt flere. Barnehagen er åpen mandag til torsdag hver uke, og en trenger ikke bestille plass. Her er det bare å ta med den håpefulle og treffe likesinnede, for både foreldre og barn, forteller Larisa Yuzer.

Hun er en av to pedagogiske ledere i den nyåpne barnehagen.

Fra Sola til Tasta
– Dette er første gang jeg er her, men dette var kjekt, forteller Kristian Hegreberg som er i pappapermisjon. Han er far til 11 måneder gamle Sofie Grasdal Hegreberg.

– Jeg kommer nok tilbake. Både Maria og jeg har utbytte av dette. Hun får leke med andre barn, og jeg treffer likesinnede. Inntil vi forhåpentlig får plass i en barnehage der vi bor, vil vi bruke dette tilbudet, sier han. Han og samboeren bor på Sola og må til Tasta for å finne en åpen barnehage. Karen Lanza Himpe bor derimot på Tasta, og hun også er glad for at Stavanger kommune åpnet en ny åpen barnehage.

– Jeg vet at Storhaug har et likt tilbud, men det er jo ekstra kjekt når vi har fått åpen barnehage rett nedenfor Byfjord skole, sier Karen Lanza Himpe.

Kan ha 30 barn
Hun er mor til Eva på 10 måneder og de venter på fast plass i en av bydelens barnehager.

– Jeg ringer rundt, og håper å få plass i januar. Men egentlig tror jeg ikke det, men at vi må vente til sommeren. Da er det flott at jeg kan ta med Karen hit. Da treffer hun andre barn, og blir også vant med andre voksne, forteller mor, mens den lille kravler rundt til de andre barna som er på besøk.

– Det er bra at barna får leke og utfolde seg sammen med andre barn før de skal starte i barnehagen, og det er jo flere som ikke ønsker barnehageplass, og da er dette et godt pedagogisk tilbud. Onsdag og torsdag får vi hver uke besøk av en musikkpedagog. Det er populært med musikk fra livets begynnelse, sier Larisa Yuzer, og legger til at besøk av foreldre og barn har variert, men de har plass til flere.

60 har vært innom
– Barnehagen er godkjent for 30 barn i følge med foreldre. Vi ønsker at flere får vite om oss og får benytter seg av tilbudet. Vi har hatt 60 forskjellige barn innom Veden åpen barnehage siden vi åpnet 26. september 2022.. Det ser ut til at vi treffer godt behov for sosialt møtested for foreldre og barn i Tasta bydel.  Vi har lys og trivelig lokalet, god plass for å leke, synge og utfolde seg både inne og ute.