Tasta-lag med suksess i Danmark

Tastavis
VBK sitt jentelag J14 kom på 3. plass i A-sluttspillet i Vildbjerg Cup i Danmark. (Foto: Morten Osaland)
Del på Facebook
Tasta-lag med suksess i Danmark

Sommeren er høytiden for fotballturneringer i både Norge og i våre naboland. I år tok flere lag fra Pol og VBK turen til Danmark – og de viste igjen på resultatlistene.

Tekst: Øyvind Ellingsen

Mange unge fotballspillere ser frem til at de blir så gamle at de får reise på fotballturneringer – og høyt oppe på listen står Danmark. I sommer deltok gutte- og jentelag fra Pol på Kattegat Cup i Grenaa, mens VBK prioriterte Vildbjerg Cup.

Pol hadde med seg foreldre og spillere på fem lag, mens VBK var representert med syv lag. VBK var også representert med 11- og 12 års lag i Sør Cup i juni. Gutter 12 år deltok også i Lyngdal Cup i august.

Det ble et knepent tap på straffespark for Pol-jentene mot danske Grenaa i A-finalen for 2010-jentene.

Gutter 2010 lag vant finalen i B-sluttspillet mot norske Stag fra Stavern (som også ble stiftet i 1945). Etter en tett og jevnspilt kamp endte det med 1-0 til de mørkeblå.

Men det er ikke bare fotballen, og det å møte lag en ikke kjenner, som er kjekt. Det sosiale er like viktig.

– Vi leide 37 leiligheter på Bønnerup Strand Feriecenter, og der var det alt barna ønsket seg, eller jeg må være forsiktig for de liker ikke å bli kalt barn, forteller Kjetil Gustavson. Svømmebassengene ute og innendørs, minigolfbane, fotballbinge og aktivitetsrommet ble flittig brukt.

Klubbene har jobbet dugnad med foreldre og spillere gjennom hele vinteren for å få midler til turene.

Tastavis
Ett av VBKs gutter 14 vant B-sluttspillet i Vildbjerg Cup. (Foto: Morten Osaland)
Tastavis
J2010 premieutdeling fra venstre: Isabella Kallenbach Gustavson, Mari Høyer, Gabriella Ceder, Lise Radford, Sofie Haarr, Leah Haarr, Kristine Jakobsen, Ida Hustveit, Matilde Andersen, Linnea Skogvold Sundt og Lykke Sofie Kaasen. Elise Salkjelsvik Myhre deltok også men måtte reise hjem før finalen. (Foto: Trond K. Kaasen)
Tastavis
Gutter 2010-laget jubler etter seieren i B-finalen mot det norske laget Stag fra Stavern. (Foto: Trond K. Kaasen)