SFOen surfet og SUPet 

Stranddag: Zaid Alla Balbisi , instruktør Miguel Sanchez, og Thilde Hanssen Haaland hadde det moro med padlebrett og surfebrett på Vistestranda.
Del på Facebook
4.-klassingene på Tasta skoles SFO fikk en drømmedag på Vistestranda da de lærte seg å surfe og padle.  
Stranddag: Zaid Alla Balbisi , instruktør Miguel Sanchez, og Thilde Hanssen Haaland hadde det moro med padlebrett og surfebrett på Vistestranda.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Miguel Sanchez er miljøarbeider på Tasta skole og SFO, men han er også surfeinstruktør og driver Myggen Surf School. Det var et heldig sammentreff for 4.-klassingene på SFOen.  

– Dette er helt nytt for oss. Vi prøver å legge opp til aktiviteter ut ifra hva elevene forteller at de kunne ønske seg, og hva vi har mulighet til å tilby, forteller SFO-leder Renate Barka.  

 

Bra vær 

Surfing og standup paddleboarding (SUP) er naturligvis væravhengig, så Barka og Sanchez satte av en periode på tre uker hvor de så an værmeldingen for å finne den beste dagen å dra til stranda. De traff godt, for da dagen opprant var det solvær og måtelige bølger. Barna var delt opp i to grupper, en gruppe på surfebrett og en gruppe på SUP-brett, og byttet om halvveis slik at alle fikk prøve begge. 

 

Fikk det til 

I første omgang surfet Thilde Hanssen Haaland, og Zaid Alla Balbisi fikk prøve seg på SUP-brettet. De fikk en god start:  

– Det var litt vanskelig å finne teknikken, men det var gøy, smiler Thilde, som allerede har funnet balanse nok til å komme seg opp og stå støtt på brettet.  

– Jeg har fått det litt til, og det blir gøy å prøve surfebrett etterpå, sier Zaid, som tripper med utålmodighet etter å komme seg ut på vannet igjen.