Ingen cupbombe på Vardeneset

Del på Facebook
Sist VBK var i med i første runde i NM (cupen) var i 2016, den gang var det Viking som kom på besøk. I år var motstanderen 1. divisjonslaget Sandnes Ulf.
Daniel Olsen jubler etter å ha puttet ballen i mål – to minutter etter at han kom på banen.

Øyvind Ellingsen

Det ble ny folkefest to dager etter 17. mai med cirka 500 mennesker på tribunen og langs Modenabanen på Vardeneset. Divisjonsforskjellen var synlig helt fra starten av. Dommer Mischa Huru Kellerhals la listen høyt, og VBK-spillerne ble litt for ofte for lette og trege mot laget fra nabobyen. Men på tross av det kom VBK til to store sjanser på stillingen 0-0, men en blanding av uflaks og udyktighet gjorde at Sandnes Ulf gikk til pause med to målsledelse. Det kunne fort blitt flere scoringer til gjestene, men en god Sander Våga i VBK-målet gjorde at det fortsatt var håp da 2. omgang startet. VBK-spillerne kjempet og løp, men gjestene var for ofte litt raskere på ballen, og hjemmelaget ble løpende imellom.

Kristian Ågesen Håvarstein får seg en luftetur etter en tøff duell mot en Sandnes Uls-spiller.

Etter 66. minutter scoret den tidligere Viking-spilleren Tommy Høiland og åtte minutter senere kom det fjerde målet til Sandnes Ulf, og kampen var avgjort. Innbytter Daniel Olsen hadde vært to minutter på banen da han pyntet på sluttresultatet med å krangle ballen i mål til stillingen 1-4, som også ble sluttresultatet. – VBK er et godt lag, som viste at de fortjener å ligge i toppen av 4. divisjon, sier Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen.

Neste hjemmekamp er mot litt lettere motstand – da kommer Madla på besøk, laget som topper tabellen. Blir det seier i den kampen er VBK fortsatt med å kjempe om opprykk.

Sindre John Salte Beer Dunseth spillte som vanlig med god innsats, men tapte denne duellen mot 1. divisjonslaget fra nabobyen.