Satser på både ishockey og snekring 

Del på Facebook
Samuel Segadal Klungtveit går i lære som tømrer, men sikter også mot en proffkarriere i ishockey. Nylig fikk han spille et par kamper for Stavanger Oilers sitt A-lag.   Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

I forrige utgave av Tastavis snakket vi med Nicolai Dahl, som fikk prøve seg på U16-landslaget i ishockey. Men det finnes flere ishockeytalenter på Tasta! 19 år gamle Samuel Segadal Klungtveit har også fått komme til på toppnivået i klubbhockey. 

 

To unge talenter 

Faktisk var det storebroren til Nicolai, Sander, som dro med Samuel ut på isen for første gang. Der likte han seg umiddelbart, og siden da har han hatt hockeyskøyter på beina. 

 – Jeg var en fem-seks år, og syntes med en gang at det var kjekt. De første årene handlet det om lek på isen, og å skape hockeyglede for oss unger. Da jeg var syv-åtte år ble det litt mer ordentlig trening, forteller Samuel.  

 

«Talenter mot toppen» 

Idrettsgleden og motivasjonen fortsatte gjennom ungdomsskolen, og Samuel visste at han ville satse:  

 – Da jeg gikk ut av Tastarustå, tenkte at jeg skulle gå inn for hockey, så jeg begynte på videregående ved Wang Toppidrett. Men jeg fant ut at jeg ikke var begeistret for mer skole, og heller ville være i aktivitet.  

 Da fant han en løsning: Å begynne på bygg- og anleggsteknikk på Jåttå vgs. Skolen er med i idretts- og skolesamarbeidet «Talenter mot toppen», og slik kunne Samuel fortsette å kombinere toppidrett og skole. 

 

Har fått en deal med byggmesteren 

I fjor høst begynte han i lære som tømrer, og det lar seg også kombinere:  

 – Jeg har vært i lære hos Byggmester Sagen i et halvt år, og har fått fantastisk deal med dem, som gjør at jeg kan fortsette å trene og spille. 

  Men pandemien har tæret på motivasjonen til mange idrettsutøvere, og i en liten periode ga Samuel seg som følge av dette. 

 – I fjorårssesongen la jeg egentlig opp på grunn av koronaen. Men så begynte jeg igjen da sesongen startet i høst, forteller han. 

 

Håper å bli med til sluttspill 

Den fornyede innsatsen har gitt resultater. Rett før jul fikk han spille to kamper i elitedivisjonen Fjordkraftligaen. Det har gitt mersmak. 

 – Jeg håper å få flere kamper i månedene som kommer, og aller helst få være med da Oilers skal spille i sluttspillet, sier Samuel. 

 Nå har han ett og et halvt år igjen i lære, og ser på fagbrevet som noe som er godt å ha i tillegg til hockeyen. Men arbeidslivet begynner forhåpentligvis på isen: 

 – Målet er å spille som proff, å få kontrakt. Det har vært målet hele livet.