Et band med blod på tann 

Del på Facebook
Sist vi snakket med Markus, Pål, Jonas og Michael, het bandet Autonomy, og bandøvingene deres fikk bydelshuset på Tasta til å riste. Nå er navnet Autonomie, og det er på Hundvåg at veggene rister. 
Brenner opp: Den første plakaten til Autonomie har ligget og slengt på øvingsrommet, og når bandet først snakker om hvordan både deres musikalske lyriske uttrykk har forandret seg, så kan den like godt fortæres av flammene.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 – Vi flyttet til bydelshuset Hundvåg fordi her er det bare oss. På Tasta er det flere band som trenger øvingslokalet, så det kunne være vanskelig å få øvd så ofte som vi ønsket, forklarer Markus, som røper at det er jerndisiplin nå. Bandet øver i fem timer, to ganger i uken. 

 Når det gjelder den lille justeringen av bandnavnet, er den enkelt og greit gjort for å ikke forveksles med andre band – «Autonomy» viste seg å allerede være i bruk. Uttalen av navnet er selvfølgelig fortsatt den samme.  

 

Blir lagt merke til 

De forandringene som virkelig betyr noe er fremgangen med låter og konserter, stilen, og disiplinen. Bandet har begynt å få oppmerksomhet, og blod på tann.  

 I løpet av november og desember slapp Autonomie tre singler på Spotify, og ble positivt overrasket av responsen: 

 – Vi trodde ikke at noen av dem skulle bikke 1000 avspillinger, men det gjorde «No Love for God» innen fire-fem dager. Nå ligger den på 3200 og «Samfunnets null» ligger på 2200. 

 Den selvtitulerte «Autonomie» ligger et stykke bak, med 415 avspillinger. Men bandet synes selv at de to mest populære låtene også er de beste. Hvilken som er aller best, er de ikke helt enige om: 

 – «Samfunnets null» er den beste, sier låtskriver Pål 

 – Nei! Den har den beste soloen, ja. Men «No Love for God» er best, svarer gitarist og vokalist Markus. 

 

Anbefalt i Aftenbladet 

 Stavanger Aftenblad er enige med Markus: For et par uker siden ble «No Love for God» en av ukens anbefalte låter i avisen.  

  «Tasta leverer ennå på musikkfronten. Tenåringene i Autonomie har sluppet en håndfull låter. «No love for God» kom i desember og er en ode til den klassiske thrash-metallen som Metallica ledet an.» skrev journalisten Stella Marie Brevik 

  I løpet av de to skarve månedene der samfunnet var gjenåpnet rakk Autonomie å spille tre konserter. Et par livestreams ble det også. På den ene av disse var det 30 som så på live, men opptaket har over 1000 visninger. 

 –  Vi er iallfall alle enige om at «Samfunnets null» er publikumsfavoritten, fastslår Pål. 

Eget øvingslokale: Michael Høyland Sjøen, Markus Andersen, Pål Weberg Skipnes og Jonas Tollaksen i Autonomie kjører knallhard disiplin når det kommer til øving, og med to femtimers økter i uken er det greit å slippe å dele på plassen.

Fulle hus og store planer 

Det har de god empiri på, for forrige konsert på bydelshuset trakk over 100 publikummere, på Bekkefaret gjorde 130 publikummere lokalet stappfullt, og under festivalen Undergrunn på Metropolis spilte bandet for over 200. 

 Men publikum kan ikke forvente seg mer av det samme som de har fått høre: 

  – Vi har vært poppete, men med de nye sangene våre blir det mer fart, hardere, og mer aggressivt. 

 Autonomie har nemlig åtte nye sanger på trappene. Fire av dem er ferdige, og når alle er på plass skal guttene spille inn sitt første album – de regner med å slippe det før sommeren. Albumet har ikke fått et navn ennå, men det kommer til å være noe brutalt:  

 – «Kill to Survive», kanskje? «No Peace, Only Violence» kan gjerne være et navn som er beskrivende for innholdet, ler guttene og sier at de må bli enige etter hvert.