Månedens bedrift: Har fått smaken på «frukthager» 

Del på Facebook
Rosengren Bygg, opprettet av søskenbarna Arne og Helge, har totalrenovering av privatboliger den største delen av sin virksomhet. Men det å bygge nytt, helt fra grunnen, er aller kjekkest. 
Trives på Tasta: Rosengren Bygg synes godt fra Randabergveien, og Helge og Arne Rosengren er godt fornøyde med plasseringen.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no 

Hva driver bedriften med? 

– Vi leverer alt innen bygg til privatmarkedet. Hovedmarkedet vårt er renovering eller oppussing, men vi gjør også nybygg. Helge er murmester, og resten av oss er tømrere og byggmestre. Vi har ansvarsrett og tilbyr totalenterprise. Så vi har med underleverandører innen alle fag. Blant annet har vi samarbeidsavtale med en maler og en rørlegger på Tasta, og får også inn elektrikere, graving og betongarbeid, glassmestere og blikkenslagere, alt etter hva som trengs. 

Vi gjør også mange små jobber, men vi liker bedre litt størrelse på jobbene slik at vi kan være lengre på samme byggeplass! 

 

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag? 

– Da vi startet i 2010 var vi to. I en periode leide vi inn mange ansatte, en del fra Polen, og var oppe i 18 mann. Nå er vi 10 fast ansatte, elle med fagbrev. For to-tre år siden ble vi godkjent lærebedrift, og tok inn en lærling. Til høsten skal vi ta inn en ny lærling.  

Vi har også byttet lokale, og kom hit til Randabergveien for to år siden. Tidligere var vi på Åsen, men når det ble ledig i disse lokalene så slo vi til. De er større og bedre, og vi trengte mer plass til flere ansatte, og større uteplass til å lagre stillaser og tilhengere.  

Vi er begge fra Tasta og synes det er fint her, og nå med den nye tunnelen har vi en veldig sentral beliggenhet. 

Når det kommer til selve arbeidet, er noe vi har begynt å gjøre mer av det å bygge selv. Vi kjøper tomt og bygger fra grunnen. Vi holder på med vårt tredje prosjekt av denne typen nå, og det er allere solgt. 

 

Hva har vært høydepunktet til nå? 

–  Det er det å kunne bygge nybygg fra grunnen av. Det er det vi liker best. Å velge tomtene, planlegge, sende søknader, og gå i gang.  

Nyansettelser er også høydepunkter. Når man treffer rett person til jobben, så er det veldig kjekt. 

Og så må vi ta med det å få flyttet ut til de flotte lokalene våre her på Tasta – det har også vært et høydepunkt.   

Liker å bygge nytt: Rosengren Bygg er godt i gang med sitt tredje nybygg, og ønsker å gjøre mer av dette.

Hva har vært noen av utfordringene så langt? 

– Det har gått bra hele tiden. Men vi merket jo noe til oljekrisen. Da var det flere om beinet, siden det var færre oppdrag. Men siden den gang har det vært travelt.  

Når det gjelder koronaen så har det, om noe, blitt enda travlere. En utfordring her har riktignok vært sykefravær på grunn av unger – det er mange småbarnsfedre hos oss, og med tidvis stengte barnehager og skoler og så videre, så har vi merket litt til det. 

 

Hvilke planer har dere fremover? 

–  Vi ønsker oss frukthager! Det er det vi kaller gamle hus med store tomter. Vi vil gjøre flere nybygg, og vil få tak i flotte tomter som egner seg til det. Men vi har ikke noen planer om å ekspandere, bortsett fra at vi får inn en lærling igjen. 

Når ble bedriften startet: 2010 

Daglig leder: Arne Rosengren