Mye i endring på Alti Tasta 

Del på Facebook
En liten håndfull butikker har i løpet av den senere tiden forsvunnet fra kjøpesenteret, men Vinmonopolets snarlige ankomst gir økt interesse fra andre. Det fører også til noen omrokeringer. 
Trives med endring: Senterleder ved Alti Tasta, Birte Wiinberg, står i det som skal bli de nye lokalene til Jernia. Noen butikker forsvinner, men andre kommer til. Hun slår fast at endringer gir nye muligheter.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

– Jeg kan fortsatt ikke røpe så mye nytt når det gjelder Vinmonopolet, men jeg kan si at det er på plass før sommeren, forteller Birte Wiinberg, senterleder på Alti Tasta. 

 – Og alt går etter fremdriftsplanen, legger hun til. 

 

Klesbutikker og kiosk har flyttet ut 

Samtidig som denne store og viktige aktøren snart kommer til senteret, forsvinner noen andre. Da leiekontrakten til H&M løp ut for en liten tid tilbake, valgte de å ikke fornye denne. Det samme gjelder for klesbutikkene Bik Bok og Carlings. Sent i fjor høst meldte Mix-kiosken oppbud, og Bydelscafeen har takket for seg. Men Wiinberg tenker mer på muligheter enn på utfordringer: 

 – Det er så klart trist å miste store aktører. Men det betyr også at vi kan jobbe med nye, spennende konsepter, forklarer hun, og legger til at senteret er i kontakt med flere konkrete interessenter til lokalet som huset H&M, så vel som det som huset Mix.  

 

Økt interesse og gode løsninger 

Senterlederen påpeker også at Vinmonopolets snarlige ankomst har skapt økt interesse fra aktører. Hun opplever også positive tilbakemeldinger fra dem som besøker senteret for å handle eller spise.  

 – Folk på Tasta ser heldigvis på oss som «sitt» senter. De er glade i det, og når de ser endringene som er underveis, er de nysgjerrige og spør om hva som skjer fremover, sier Wiinberg. 

 Det er heller ikke slik at de forhenværende lokalene til henholdsvis Bik Bok og Carlings har blitt stående tomme. Sammen med lokalet hvor pizzarestauranten Al Forno inntil helt nylig holdt til, slås de sammen til et langt større lokale hvor Jernia skal flytte inn. 

 

Polet måtte få plass 

Da det ble klart at Vinmonopolet ville komme til Alti Tasta ble det også klart at Jernia måtte flytte på seg. Allerede da senteret ble bygget ble det gjort grep for at lokalet skulle kunne ha fasiliteter  

 – Jernia er en god og viktig butikk for oss, så det er gledelig at denne løsningen har kommet på plass, kommenterer Wiinberg. 

 Spisesteder er også en viktig del av et kjøpesenter, og selv om restaurantlokalet til Al Forno nå har «røket med» i ombyggingen – vil de i løpet av våren være på plass i et annet av senterets lokaler. I mellomtiden har de laget til en pop-up restaurant der hvor Bydelscafeen holdt til.