Månedens bedrift:  Den skjulte salongen rundt svingen 

Del på Facebook
Tasta bydelshus kan nesten sies å ligge diskré til bak et par svinger, mellom idrettsparken, boligbebyggelsen og Teinå skole. Her, i den rolige andreetasjen, ligger salongen til frisør Inger Lise Tangen. 
Lokalet hadde allerede vært i bruk som frisørsalong, så det krevde lite tilpassing å komme i gang her.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no 

Hva driver bedriften med? 

– Jeg er dame- og herrefrisør, men det er jo flest damer jeg klipper. Jeg tilbyr også farging, striping og permanent, og farging av vipper og bryn. En del av kundene mine er dem som benytter de sosiale tilbudene ved Skipper Worse i første etasje her på huset, men det er mange andre også.   

  

Hvordan har bedriften endret seg fra begynnelsen til i dag? 

– Det begynte med at jeg gikk forbi bydelshuset og så at det var en salong her, og at den ikke var i bruk. Jeg hadde hatt salong hjemme i noen år, men tenkte at dette kunne være et kjekt sted. Jeg snakket med Malin, som driver huset, og hun syntes det var flott at jeg ville komme hit.  

 

– Mange av kundene jeg hadde fra før av ble med hit, og så har mange besøkende til bydelshuset blitt kunder etter hvert. Først var jeg her på deltid, men etter to år var pågangen slik at jeg begynte å være her fulltid.   

 

Hva har vært høydepunktet til nå? 

– Det må være at så mange av dem som bruker bydelshuset har funnet salongen min og blitt faste kunder. Jeg ligger ikke så synlig til, så folk må vite at jeg holder til her. Det blir noen drop in-kunder, men de fleste er faste og har funnet veien hit via kjente.  

 

– Det har også vært kjekt at de andre som holder til på huset har kunnet komme tilbake etter lang nedstengning. En god stund var jeg den eneste her. 

Inger Lise synes at Tasta bydelshus er et flott sted å ha salongen sin.

Hva har vært noen av utfordringene så langt? 

– Det har jo vært koronaen. Først måtte jeg holde stengt i 7 uker før det ble lov å starte opp igjen. Da hadde en del ventet på å kunne få klippet seg igjen, men mange antok at også jeg var stengt siden bydelshuset ellers var det. Etter jul ble situasjonen mer stabil, og nå som mange er vaksinerte er det veldig greit.  

 

Hvilke planer har dere fremover? 

–  Frisør er ikke et yrke mange blir gamle i, men jeg er 55 år nå, og skal fortsette her så lenge helsa holder. Det hjelper at jeg har friheten til å kunne bestemme egne åpningstider. Jeg vurderer også å ansette en frisør som kan være i salongen når jeg ikke er her.