På leir for de beste i landet 

Lokalt talent: Anna Malmin begynte med fotball i VBK, og spiller nå for Viking.
Del på Facebook
Anna Malmin er et av Tastas største fotballtalenter, og deltok i august til Equinor Talentleir for de beste 14- og 15-åringene i landet. 
Lokalt talent: Anna Malmin begynte med fotball i VBK, og spiller nå for Viking.

Som en av fem spillere i sin aldersklasse i fylket, ble Anna Malmin plukket ut til talentleiren i regi av Equinor Landslagsskole. Til daglig spiller hun på J15-laget i Viking, og er med på kretslaget.  

 

Begynte i VBK 

Hun begynte med fotball i VBK som 6-åring, og spilte i klubben i seks år før hun gikk videre til KFUM sommeren 2019, før det bar videre til Viking samme høst. Men Malmin, som går på Tastarustå ungdomsskole, tar den korte turen bort til VBK-banen flere ganger i uken. 

 – Jeg trener hver dag. Det er fellestrening med Viking fra mandag til torsdag, og søndag, og så har jeg egentrening på fredag og lørdag. Da liker jeg å dra til VBK-banen, siden den er rett i nærheten, forklarer hun. 

 

Bestemte seg for å satse 

Malmin bestemte seg for at hun ville satse på fotball en liten stund etter at hun hadde begynt i TEAM Viking: 

 – Der var det spillere som ville mer, som hadde høye ambisjoner, så jeg ble påvirket av det.  

 Satsingen ga kjapt resultater, og i slutten av 2019 ble hun plukket ut til å delta på sonesamling. Dette ledet til uttak på kretslaget i Rogaland i januar 2020. 2020 ble naturligvis et vanskelig år for all idrett, men i løpet av 2021 har ting tatt seg opp igjen. Særlig for Malmin: 

 – Jeg fikk vite at jeg var plukket ut til Equinor Talentleir rett før sommeren, og deltok på talentleiren nå i august.  

 

Talentleiren ga mersmak 

Fra 7. til 11 august var 52 av landets beste jenter i aldersklassen samlet i Porsgrunn for å trene og spille kamper mot hverandre.  

 – Vi ble delt inn i to grupper som spilte mot hverandre. Det var jo veldig jevnt, men vår gruppe vant, smiler Malmin.  

 Fremover blir det samlinger med kretslaget, og målet er å prestere slik at hun får bli med på talentleir neste gang også. På spørsmålet om hun har et forbilde som inspirerer henne til å stå på, trenger hun ikke å tenke seg om lenge: 

  – Det må være Ada Hegerberg, som er spiss, for det er jo jeg også.