Ny Athana-utgivelse 

Del på Facebook
Bandet/prosjektet Athana, ledet av Alf Terje Hana, kom før sommeren ut med «Remixed 08-21», et samarbeid med den norske elektroniske musikkduoen Mungolian Jetset. 

 

Han har spilt gitar i omkring 50 år nå. Da blir man ganske god.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Hana er komponisten og gitaristen i Athana, som for øvrig består av Torgeir Nes og Øyvind Grong. Hana og Nes står for elektronikk, sistnevne også for sampling, med Grong på bass.  

 

– En mellomstasjon 

Som tittelen tilsier, består utgivelsen, den 18. i rekken for Athana, av remixer – to av dem er av tidligere Athana-sanger, men en er så fersk at den har kommet ut før selve originalsangen. 

– For meg er denne utgivelsen en mellomstasjon mellom vanlige studioutgivelser. Litt på grunn av koronaen – jeg har jo holdt på jobbe med musikk uansett, på det vis som har vært mulig med omstendighetene, sier Hana.   

Ikke at remixer eller samarbeid Mungolian Jetset er noe nytt for Athana:  

– Vi har holdt på med remix er i mange år. Å sende en hel session til andre, som lager din musikk med sine øyne – å få det tilbake og se hva de har gjort er som julaften. Og Mungolian Jetset, som vi har jobbet med siden 2008, er noe av det kuleste innen elektronika. 

 

Oppsummerert og illustrert 

«Remixed 08-21» oppsummerer samarbeidet mellom Athana og Mungolian Jetset:

– Mungolian Jetset forteller virkelig en annen historie fra en eventyrlig parallell verden, og den kler Athana-musikken perfekt.  

Som seg hør og bør, tydeliggjøres det musikalske innholdet på «Remixed 08-21» av plateomslaget, med James Gleesons maleri «Prospero’s Island with Attendant Energies».  

– Coveret illustrerer det surrealistiske her – halvt våkent, halvt drømmeland, synes Hana.  

Alf Terje Hana fortsatte musikkarbeidet selv om koronaen kom.

 

– Ingenting å bevise 

Foruten Mungolian Jetset har Hana en mildt sagt imponerende rekke samarbeid med eminente internasjonale musikere. Den mest kjente av disse er nok Stewart Copeland, som var trommeslager The Police. Et høydepunkt i Hanas lange og meritterte musikkarriere må sies å være konserten «Athana Symphonic Experience» på Stavanger Konserthus, med Copeland og Stavanger Symfoniorkester.  

Med en slik bakgrunn, og det faktum at samtlige av Athanas 17 foregående utgivelser har høstet kritikerros i inn- og utland, så har man grunn til å være trygg på intuisjonen sin. Og det er Hana: 

– Jeg tar ikke hensyn til noen ting i det musikalske arbeidet, jeg går etter hjerte og smak. Applaus er en bonus. Jeg har fått jobbe med de største navnene, og har ingenting å bevise. 

For nysgjerrige, inviterer Hana til å sjekke ut athana.no og Spotify-siden til bandet