Drevne drømmere 

Del på Facebook
Bandet Lucid Dreaming ønsker å være fakkelbærere for Tasta-popen. Den forrige singelen ble anbefalt av P3 Urørt, og nå er de aktuelle med sin seneste: “The Moment”   
Der det begynte: Thomas Hartvigsen Rambjørg og Espen Tjøstheim Knutsen startet bandet på Tasta bydelshus.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Lucid Dreaming består av vokalist, bassist og låtskriver Thomas Hartvigsen Rambjørg, trommis Espen Tjøstheim Knutsen og gitarist Kasper Rettedal Eikeland. Thomas, Espen og gitaristen før Kasper dannet bandet tidlig i 2018, og sjangeren er indiepop. 

 Startet på bydelshuset 

Bandet fikk sin start i øvingsrommet på Tasta bydelshus. Det var Espen som foreslo det, etter gode erfaringer: 

 – Jeg øvde her med mitt første band i 8. klasse. Der ble jeg også kjent med Michael Alan Vince, som er fritidsleder her på Tasta, og som har vært en stor innflytelse med bandet Popface. 

 Anbefalt av P3 

Forrige singel, “In The Morning”, ble sluppet i mars. Den ble anbefalt av P3 Urørt, og bandet håper på samme begeistring for “The Moment”.  

 – Vi ga ut EP i 2018, så singelen i mars var en comeback-singel for oss. Både den og den nyeste ble spilt inn i fjor sommer – våre første innspillinger med Kasper på gitar, forteller Thomas. 

 Om å dra fra problemet 

“The Moment” er inspirert av en opplevelse hadde med samboeren. De var i Tromsø, og stemningen mellom dem var dårlig. Da lånte Thomas bilen til svigerforeldrene, og paret kjørte til Sommarøy for å se om de kunne dra bort fra den dårlige stemningen. 

 – Der var det hvite strander og turkist vann, og de vakre omgivelsene fungerte. Vi dro ifra problemet, og lærte noe om å leve i nuet, betror Thomas. 

 At noe vondt ble bra gjenspeiles i sangen, som er upbeat, energisk og håpefull. Riktignok var ikke første utkast slik: 

 – Den ble laget på ny i studioet. Kasper kom med innspill, og vi lærte oss å gi litt slipp. Å ikke være for bestemte på hvordan det skal være. Og resultatet ble bedre av det. 

 Tasta-pop 

Kasper har flyttet til Trondheim for studier, noe som naturligvis gir en utfordring når det kommer til øving, så nå for tiden er fokuset på låtskriving. Flere sanger med en egen vri på Tasta-pop er i emning. 

 – Det er mange band fra bydelen, så i Stavanger vet alle hva du mener hvis du sier Tasta-pop. Den vil vi være fakkelbærere for, konstaterer Thomas. 

   Bandet setter også pris på at aktiviteten på bydelshuset har tatt seg opp. På et tidspunkt var de det eneste bandet som øvde her, og de er glade for å ha fått selskap.  

 – Vi vil at det skal være kult å ha band på Tasta, og vil bidra det vi kan for det. 

 Håper på Urørt-finale 

Nå som konserter begynner å bli mulige igjen, ser Lucid Dreaming frem til å stå på scenen på Samfundet i Trondheim om ikke altfor lenge. Mer på sikt er planene og ambisjonene også klare:  

 – Målet er absolutt å nå Urørt-finalen. Vi vil sette Tasta på kartet så godt vi kan.