VIF ut på åpent vann 

Del på Facebook
Vardeneset Idrettsforening er først i Stavanger med “Open Water”-kurs. Som et ledd i ønsket om flere nye initiativer, søker de også friskt blod til styret. 
Opp av bassenget: Vardeneset idrettsforening svømmer nå også utendørs.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 “Open Water”-svømming er svømming ut i åpent vann, som sjøen, innsjøer og elver. Dette har blitt mer og mer populært i Norge, selv om det kan være en kald fornøyelse.  

 Begynner denne uken 

Da kommer våtdrakter godt med, og Vardeneset Idrettsforening har fått penger av Lions Tasta til innkjøp av disse. Allerede denne uken går det første kurset for barn i alderen 10 til 12 år i Dusavik. Også eldre ungdom skal kunne være med etter hvert. 

 – De første våtdraktene vi har fått kjøpt inn er i den størrelsen, så det kan bli behov for noen større også, forklarer Unni Salte. 

 Hun har selv svømt i åpent vann i mange år, og er begeistret for dette pionerprosjektet. VIF er nemlig først i Stavanger til å tilby “Open Water”-kurs. 

 – Bli med i styret! 

I tillegg til å invitere ut i vannet, ønsker idrettsforeningen å få inn friskt blod i styret. Vanessa Hundsnes, som er aktiv som svømmeansvarlig, sitter selv i styret og har gjort det i 12 år.  

 – De fleste i styret har sittet like lenge, og vi synes vi trenger nye medlemmer med gode ideer, sier hun.  

 – I tillegg til svømmeundervisning tilbyr vi trim, turn og innebandy for både store og små, så det er rom til ildsjeler med forskjellige interesser, legger hun til.