Tasta som utgangspunkt for Stavanger-satsing 

Del på Facebook
Det teknologidrevne lagerselskapet Wanda ble startet i Oslo i fjor høst, og når de begynner sin ekspansjon er Tasta Brygge første destinasjon. 
Miljøprofil: Ved å benytte ubrukte sentrale lokaler fremfor å bygge selv langt unna, satser Wanda på å tilby en miljøvennlig lagringsløsning. I ideen inngår også el-varebiler som denne.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

På Tasta Brygge er eiendomssjef i Retail Office Stavanger, Anne Kristine Waage, begeistret for sin nye leietaker. Det teknologidrevne lagerselskapet Wanda er nyankommet til Stavanger, og nokså nyankommet i det hele tatt ettersom det ble grunnlagt i Oslo høsten 2020. 

 – Det er et veldig spennende og innovativt selskap vi nå får til Stavanger, sier hun. 

 

Alt hentes og leveres på døren 

Med nye løsninger når det kommer til logistikk og teknologi skal selskapet skille seg ut fra andre i oppbevaringsbransjen: alt hentes og leveres hjemme hos kundene. Ettersom stadig flere vil bo sentralt, og har færre kvadratmeter å boltre seg på, tror Wanda at mange vil være interesserte i muligheten til å lagre alt fra ski til julepynt nede i bygget på bryggen, uten å måtte frakte det frem og tilbake selv. 

 – Med en ambisiøs bærekraft-agenda og innovative kunder er Stavanger er en perfekt lokasjon for oss, mener daglig leder i Wanda, Lars Syse Christiansen. 

 

Leier ubrukte sentrale bygg 

Ideen som skal gi bærekraftig lagring og effektiv tjeneste, er å benytte ubrukte sentrale lokaler fremfor å bygge nye langt unna. Syse Christiansen tror at med selskapets kombinasjon av logistikk, eiendom og teknologi, så vil de kunne tilby lave priser sammenlignet med det eksisterende tilbudet i regionen. 

 – Med egne sjåfører og plassering på Tasta har vi et perfekt utgangspunkt for Stavanger-etableringen vår, konstaterer han. 

God utnyttelse av lokalet: Anne Kristine Waage er glad for å ha fått inn et selskap med et spennende nytt forretningskonsept i de romslige lokalene på Tasta Brygge.

Ønsker videre samarbeid 

 Utleieren er også interessert i Wandas videre etablering i byen: 

 – Vi har i dag 20 bygg i Stavanger sentrum og ser for oss å kunne bruke enten loft eller vanskelige utleierom til å fortsette samarbeidet med Wanda med oppbevaring sentralt i byen vår når Tasta Brygge fylles opp, sier Waage  

 

Stavanger, og så verden  

 Stavanger er den første byen selskapet kommer til etter oppstarten i Oslo, andre norske byer og utlandet skal stå for tur. Store investorer som ProVenture, Posten og OBOS har tro på konseptet, og er med på eiersiden. 

 – Vi har en internasjonal ambisjon – vi utvikler teknologi, og da ligger oppsiden i å lansere den mot flest mulige brukere, og nå gleder vi oss til å bli kjent med nye kunder i Stavanger sier Syse Christiansen.