Eplestien begynner å ta form 

Del på Facebook
Byggetrinn 1 og 2 er godt underveis, og allerede tidlig neste år vil de første beboerne flytte inn. 
Tar form: Prosjektleder Monja Langvik i Sola Bygg og markedssjef Roy Klungtvedt i Ineo Eiendom.

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no

I oktober i fjor var Tastavis innom boligprosjektet Eplestien på Tastarustå, da grunnarbeidet var kommet litt i gang. Nå som to av de fire boligblokkene begynner å ta form, var vi innom igjen for å høre hvordan byggingen skrider frem. 

 1. kvartal neste år 

– Byggetrinn 1, som er i massivtre – bare parkeringskjelleren er i betong – er kommet lengst, og de første beboerne der vil flytte inn i løpet av 1. kvartal neste år, forteller Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom. 

Byggetrinn 3 av prosjektet som totalt utgjør 107 leiligheter, begynner etter sommeren, og ved siden av denne byggeplassen har Østerhus nettopp begynt på sine 26 rekkehus. Før sommeren starter forhåndssalget for byggetrinn 4, og hele feltet vil være ferdig utbygget i 1. kvartal 2023. 

 Ikke påvirket av koronaen 

Prosjektleder for Sola Bygg, Mona Langvik, har 55 arbeidere i sving på byggeplassen, og snart kommer det 10 til. Heldigvis har koronaen ikke skapt store problemer for arbeidet deres: 

 – Bank i bordet, vi ha ikke hatt covid-problemer ennå. Som følge av strenge rutiner or regler har fremdriften gått bra. Dersom noen skulle havne i karantene, så ville det påvirke ressursene vi har til rådighet, så jeg håper det fortsetter slik det har gjort, smiler Langvik. 

 Tar hensyn til miljø og naboer 

Selv om det vil gjenstå en del øvrig bygging når de første beboerne flytter inn, beroliger Klungtvedt med å påpeke at mye av det støyende arbeidet er tidlig ferdig, så det vil ikke være et moment i mer enn noen måneder. 

 – Det som malerne, elektrikerne og rørleggerne skal gjøre, er ikke arbeid som lager bråk, forklarer han. 

 Det må også arbeides med omhu for å få godkjent husbankfinansiering, som de tre første b byggetrinnene nå har. Foruten god kvalitet og romløsning på byggene, må man bygge miljøvennlig: Minimere søppel, kildesortere lim, maling, og slikt.  

 – Av hensyn til naboene har vi også en feiebil som koster og vanner for å minimere støv, og vi salter grusveiene for å binde støv. Det tar ikke unna 100%, men vi prøver så godt vi kan, og har god dialog med naboene, forteller Langvik.