Satser fra Byfjordparken 

Del på Facebook
Siv Merethe Berge Røsland og Carlos Rodriguez Rebollo ser begge stort potensiale i Tasta.

Mange nye selskaper har valgt å legge sin virksomhet til Tasta, i kontorfelleskapet i Byfjordparken. CRR Markets er et av dem. 

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 

Det har vært store forandringer på Kalhammaren de siste årene. Lenge huset området marine- og offshoreselskapet GMC Maritime, og nå senere har en annen del av konsernet, GMC Eiendom, bygget leiligheter og næringslokaler her. 

 

Mye på ett sted. 

Nå holder blant annet barnehage, Tasta og Eiganes NAV, kommunale hjemmebaserte tjenester, Sky fitness treningssenter, Handelshøyskolen BI, og Noroff til i det som kalles Byfjordparken. I toppetasjen i det ene bygget er det også et kontorfellesskap for mindre selskaper og mindre avdelinger av store selskaper. En av de seneste innflytterne her er CRR Markets. 

 CRR står for Carlos Rodriguez Rebollo – grunnlegger og eneste ansatte. Han jobber for å etablere seg som investeringsrådgiver for private og for mellomstore bedrifter, og han er klar på at å slå seg til på Tasta var et nøye valg: 

 – Jeg har alltid sett potensialet på Tasta, for det har vært voldsom vekst her. Mange venner av meg i etableringsfasen har kjøpt seg bolig her, i likhet med mange andre unge par. Tatt i betraktning den kundemålgruppen jeg ønsker å nå, er Tasta “the perfect spot” – beliggenheten min her er veldig tett på og tilgjengelig fra bydelen 

 

Fra Spania til Tasta 

Rebollo kjøpte selv hus på Tasta for noen år siden, så han ser bydelens appell både privat og forretningsmessig. Opprinnelig fra Spania, ante han ikke at det var i Stavanger han skulle ende opp.  

 – Jeg var utdannet elektromekaniker, og kom til Norge i 2013 da maskinselskapet Brubakken søkte folk med min kompetanse. Jeg så for meg å bli her i to år, men så fikk jeg meg norsk kjæreste, ble gift, fikk datter og kjøpte hus her, smiler Rebollo. 

Investeringsrådgiveren setter pris på utsikten fra Byfjordparken, og ser lyst på utsiktene til å drive sin virksomhet herfra.

Tok finansutdanning 

Man kan ikke uten videre gå fra å være elektromekaniker til å bli investeringsrådgiver, så da han fant ut at han ville gjøre noe nytt, satset Rebollo i 2018 på finansutdanning i London. Gjennom skolegangen og praktikanterfaring i flere finansroller i blant annet Royal Bank of Canada har han brynet seg på aksjehandel, kapitalmarkeder og analyse.  

 Han skulle egentlig være ferdig forrige juni, men koronaen skapte naturligvis utfordringer for en utenlandsstudent. 

 – Kontorene i London ble jo stengt ned, men heldigvis har mye av det som gjenstod for å få kvalifikasjoner og autorisasjon latt seg fullføre via internett. 

 

Siden september 

Rebollo har vært i Byfjordparken siden september, og er fortsatt i begynnelsen av etableringen av selskapet. Nettsiden og Facebook-siden hans ble lansert for en drøy måned siden: 

 – Jeg har allerede noen kunder, og de gir positive tilbakemeldinger. De er veldig fornøyde med prisene og tilgjengeligheten jeg tilbyr.  

 Han fikk også nylig litt pågang som ikke var like ønskelig. Nyheter om dramaet med Gamestop-aksjen i USA, hvor småsparere kjempet mot hedgefond for å påvirke kursen, gikk verden rundt og vakte mye nysgjerrighet.  

 – Det var mange tenåringer som ringte meg og sendte meg meldinger om Gamestop. Det ga meg inntrykk av at de ser på aksjemarkedet som spill, som gambling, og det er en farlig tilnærming. Mange var så unge at jeg bare kunne si at jeg ikke hadde lov å gi dem noen råd, men oppfordre dem til å ikke prøve å gå inn i dette. 

Byfjordparken ligger idyllisk til ved fjorden nær Stavanger sentrum. Slik blir det når alt står ferdig. Foto: Byfjordparken.no

Uavhengig rådgivning 

Blant småinvestorer spenner målgruppen til Rebollo fra unge voksne i etableringsfasen til pensjonister som vil investere sine sparepenger. Som Gamestop-saken gir en indikasjon på, er det lettere enn noensinne for private å begi seg ut på det finansielle markedet, men risikabelt uten de rette rådene. 

 – Jeg prøver å understreke at jeg tilbyr uavhengig rådgivning om finansmarkedet og komplekse finansielle produkter. De store bankene i landet tilbyr jo også dette, men det kan diskuteres om det da er snakk om rådgivning eller salg av bankenes produkter.  

 Med lave renter gir sparing på bankkonto lite avkastning, og man kan få mer ut av det man har spart i fond og lignende, men det fordrer at man vet hva man gjør. 

 – Det er så lett nå å kjøpe finansielle produkter på nett, men vet man ikke hva man kjøper kan man få leie overraskelser etterpå. 

 

Fornøyd utleier 

Siv Merethe Berge Røsland, markedsansvarlig i GMC Eiendom, er glad for å ha nykommere som Rebollo i kontorfellesskapet. Hun tror at miksen av selskaper der er gunstig for alle:   

 – Vi begynte i det små med å finne de rette leietakerne, og brukte tid. Så har vi gradvis bygd om etter hvert som behov viste seg, og har nå etablert oss med en rekke spennende kontorer med alt fra 1 til 12 ansatte, hvorav flere er nyetablerte selskap. Det blir skapt et miljø hvor man har sitt eget område, men også “kolleger” fra andre selskap i fellesområdene som man kan utveksle erfaringer og kunnskap med.