Belysning på Tastaveden 

Del på Facebook
Lyse tider i møte: Eirik Guldbrandsen går tur med hunden over Tastaveden et par ganger til dagen, og synes det er flott at stien nå snart får belysning.

Turstien over Tastaveden får snart lyktestolper. Arbeidet er påbegynt, men står i ro en uke eller to som følge av vinterværet som ga dyp tele i jorda.  

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Nylig spurte en leser Tastavis om vi visste hvorfor det sto en gravemaskin og en container langs turstien på Tastaveden. Det visste vi ikke, men vi undersøkte og fant ut at det er Lyse Lux som holder på å sette opp lyktestolper.  

 Da vi bar bortom for å ta bilder, var også en kabelgrøft påbegynt, som ga nærmere indikasjon på hva som er underveis: 

 – Jeg skjønte at det måtte være det de holdt på med, sier Eirik Guldbrandsen, som kom forbi på tur med hunden sin. 

 

 Bakken må tine 

Det iskalde vinterværet har gitt dypt tele som må tine før det videre arbeidet kan ta til.  

 – Vi må vente til telen er tint, for ellers går arbeidet treigt og blir dyrt. Is i bakken kan også gi problemer med komponenter, forklarer prosjektleder Morten Hanstad i Lyse Lux.  

 Han er nøye med å påpeke at det er Stavanger kommune som er oppdragsgiver for prosjektet, og er imponert over kommunens vilje til å gjøre byens områder fine og innbydende: 

 – Det er over 200 km med turstier i kommunen, uten å regne med det som kom til etter sammenslåingen, og det gjøres stadig arbeid for å forbedre dem – Stavanger kommune investerer mye i trivsel! 

 

 Ønsket på Tastarustå også 

I Tasta kommunedelsutvalg er man også glade for den kommende belysningen, og håper på enda mer: 

   – Det er veldig gledelig at Stavanger kommune nå setter opp belysning langs turstien over Tastaveden. Dette er noe vi har etterlyst i en del tid. Nå håper vi at det i neste omgang kommer belysning over hele Tastarustå også, sier leder for Tasta kommunedelsutvalg, Leif Høybakk (FNB).