Håper å høre fra deg 

Del på Facebook
Eplestien: Tasta er et populært sted å bo, og Knut Maubach (AP) er glad for at Stavanger kommune ønsker å gjøre innbyggere bevisste på at det er i kommuneplanen det avgjøres hvor anleggsmaskinene og byggingen skjer i årene fremover.

Noen ganger er det ekstra viktig å få sagt hva du mener før det er for sent. Derfor vil Stavanger kommune få med innbyggerne i et sprintløp for synspunkter. 

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Overskriften høres gjerne ut som noe man avslutter med i en invitasjon til noen man ikke har så mye kontakt med, og det står nok langt bedre til med den demokratiske deltakelsen i Stavanger enn som så. Men når det nærmer seg at planer for fremtiden må vedtas, er det lurt å gjøre en anstrengelse for at alle som berøres får anledning til å høres. 

 

Byutvikling, mobilitet, bærekraft 

Omtrent slik kan nok motivasjonen for «Medvirkningssprint»-en som nå er i gang oppsummeres. Kommuneplanens arealdel frem mot 2040 skal vedtas, og de som bor i bydelene vet best hva som trengs i sitt nærmiljø: Hva (bør) bygges der, hvordan kommer man seg til og fra dit, og hvordan sikrer man at det forurenser minst mulig? 

 

Digital rådslagning  

Gjennom digitale spørreskjema, debattforum på nett, sosiale medier, kommunedelsutvalg, skoler og fritidsklubber skal man finne ut hva du som for eksempel bor på Tasta synes om omgivelsene dine. Må du reise annetsteds for å gjøre det du vil, eller finner du det i nærheten? Føles det trygt og trivelig der du bor? 

 I løpet av året som har gått, har mange blitt godt kjent med digitale fjernløsninger enten de vil eller ei, og selv om slike ikke kan erstatte klasserom eller kaffeslabberas, kan de komme godt med når man vil ha innspill fra så mange tusen innbyggere som mulig – pandemi eller ikke. Som Smartbykommune tester derfor Stavanger den digitale plattformen Decidim for diskusjoner og medvirkning. Hver kommunedel får sitt eget «rom» å prate i. 

 

Tar bydelene på alvor 

Skulle du treffe på Knut Maubach (AP) fra kommunedelsutvalget, vil han nok spørre deg om hva du synes, og kanskje be deg logge på: 

 – Det er flott at kommunen inviterer kommunedelene med på råd slik som dette, for de som bor her har best kunnskap om sitt nærmiljø. Det er stadig mye utvikling på gang her på Tasta, det å komme oss i møte slik som dette er tillitvekkende, konstaterer han.