Bevisstgjørende elever 

Del på Facebook
Banner på broen: Å henvende seg til dem som kjører bil kan gjerne være en bra måte å treffe de voksne med budskapet.

Nylig offentliggjorde Leger Uten Grenser at elever fra Tastaveden de i år har nådd opp som fylkesvinnere i Et Grenseløst Skoleprosjekt. 

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 Elever i valgfaget Internasjonalt samarbeid på Tastaveden skole deltar hvert år i skoleprosjektet som tar sikte på å belyse årets glemte kriser og fremskritt i verden, som ikke får nok oppmerksomhet i norske medier 

 

Imponert feltarbeider 

Nå kan Frøya Iversen Hopsdal, Kayla Cambraia Nilsen, Sofie Folgerø Faret, Kajsa Staveland, Sabine Shutz, Malin Halvorsen, Marie Revheim Simonsen, Marte Helgeland, Camilla Helgeland, Ester Birkeland Rasmussen og Victory Mah Hnem Kung alle være stolte av å ha levert det beste bidraget fra Rogaland.      

  – Elevene har virkelig jobbet hardt med prosjektet og greid å skape synlighet rundt den glemte krisen i Den sentralafrikanske republikk og de glemte flyktningene i Kenya gjennom i flere kanaler, berømmer en imponert Ena Babic, som er feltarbeider i Leger Uten Grenser. 

 For henne var det åpenbart at Tastaveden-eleven hadde satt seg godt inn i krisene og formidlet det de lærte på en troverdig og engasjerende måte.  

Engasjerte elever: Gruppen er glade for å ha kunnet løfte frem dem som altfor ofte glemmes.

– Mer enn bare oss 

Talsperson Marte Helgeland i klasse 10 C, forteller at en etter en representant for Leger Uten Grenser kom til skolen og presenterte sakene som trengte oppmerksomhet, henvendte gruppen hennes seg først til sine medelever for å informere med presentasjoner og plakater, og så bredere: 

  Vi hang opp banner fra gangbroen ved Reinskau, og stilte til intervju med TV Vest. 

 I en tid hvor hele samfunnet, men gjerne særlig skoleelever, har møtt utfordringer ulike noe annet i det levende minne, kan det være lett å glemme at vi fortsatt har det bedre enn mange. 

 – Det er så mye mer enn bare oss i verden, og det har vært fint å kunne gjøre noe for å bidra. Og når ideer fra tidligere, som stand i byen, ikke lar seg gjøre på grunn av koronaen, har vi måttet tenke nytt og ikke bare gjøre som før, sier Helgeland. 

Tastaveden skole vil nå konkurrere med resten av fylkesvinnerne om årets Témoignage-pris, som er skoleprosjektets hovedkonkurranse.