Tasta fortsatt et trygt sted 

Del på Facebook

 

Handelen går sin vante gang på Rema, og kjøpmann Kjetil Gryte forteller at kundene har vist sin omtanke.

I romjulen og tidlig på nyåret kom det uvante og bedrøvelige meldinger om henholdsvis knivran og innbruddsraid i bydelen. Men de som fikk dette nært på, tror ikke det er betegnende. 

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 Først var det Rema 1000 ved Smietunet som fikk ubudne gjester under varetelling i romjulen. Det ble vist kniv, og opplevelsen var naturligvis svært skremmende. Kjøpmann Kjetil Gryte har i løpet av sine 30 år innen butikkdrift aldri opplevd noe lignende.  

 

 – Viktig å passe på hverandre 

Han har vært opptatt av å ivareta sine ansatte, og ønsker ikke å gå inn i noen detaljer om hendelsen som sådan: 

 – Et væpnet ran er selvfølgelig en ekstremt dramatisk og opprørende opplevelse, det er ikke til å komme unna. Men det er fryktelig viktig å understreke at Tasta er fantastisk flott bydel med fantastisk flotte folk. Vi trives her, og det har vi gjort fra dag én. 

 

Fortsatt fredelig sted 

Gryte synes hendelsen gir en påminnelse om viktigheten av å passe på hverandre og stedet man bor, og tror Tasta har det som trengs for at ikke andre skal utsettes for noe slikt igjen: 

 – Kundene våre har vært varsomme i det å uttrykke sin omtanke for oss, men jeg har forstått på dem at stedet vi deler har vært opplevd som svært fredelig. Og det tror jeg det er ennå. Det er viktig å prate sammen, å bli kjent med naboene dine. Da ser vi raskere om noe er som det ikke skal være, og kan kjenne oss trygge. 

Styreleder i Tasta vel, Thomas Marøy, ved lekehytten hvor noe av tyvegodset ble funnet.

Tyv i natten 

Mindre dramatisk, men fortsatt en kime til ubehag og utrygghet, er gjentatte tyverier og innbrudd fra desember og inntil nylig. Materialer fra en lekeplass under oppussing ble stjålet, og sykler, verktøy og griller har forsvunnet fra garasjer og boder.  

 Thomas Marøy, som er styreleder i Tasta vel, ble obs på situasjonen da han en dag tidlig i januar fikk fem e-posterén dag, som alle beskrev tyverier av forskjellige slag.  

 – Ting har forsvunnet på nattestid. Noe er funnet igjen på nabotunet. Tilsynelatende har en lekehytteen lekeplass vært brukt til mellomlagring, sier Marøy, som tror gjenstander kan ha blitt hentet videre med bil fra slike steder. 

 

Konfrontert av beboere 

Flere beboere konfronterte i desember en mann som fremsto å være i midten av 20-årene, og i den siste tiden har politiet vært synlige i gatene på kveldstid. Marøy konstaterer at dette har hatt en effekt, og berømmer dem for å ha tatt saken på alvor: 

 En av naboene som har overvåkningskamera, har sett en mistenkelig person for par dager siden, men det har ikke kommet meldinger om flere tyverier, så polititilstedeværelsen ser ut til å legge en demper. 

 

Har tro på tiltakene 

Styrelederen anser at forsikring gjør den økonomiske kostnaden for tyveriutsatte beboere liten, men at hendelsene skaper ubehag. De som har konfrontert den mistenkelige mannen har dog ikke opplevd situasjonen som truende.  

 – Å få politiets tilstedeværelse kan se ut til å være det vi trenger her, hvor det til vanlig er stille og trygt. Hva som gjør at dette har skjedd akkurat her og akkurat nå, er vanskelig å gjøre noen gjøre noen slutninger om, oppsummerer Marøy.