Vinmonopolet vil til Tasta 

Del på Facebook
Må fylle kriterier: Dette lokalet i Tasta Senter brukes for tiden som galleri, til glede for mange besøkende. Hvor det eventuelt kan gjøres plass til Vinmonopolet på senteret er foreløpig for tidlig å spekulere i, da mange krav stilles.

Det later til at de fleste på Tasta fikk med seg en viss annonse i Stavanger Aftenblad nylig, hvor det søkes butikklokale. Vinmonopolet ønsker, med forbehold om kommunens godkjennelse, å etablere butikk på Tasta. 

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

 Dersom man ikke har lagt seg på et langt strengere nivå av sosial distansering enn de gjeldende retningslinjene tilsier, har man iallfall fått høre det av venner og kjente – da vi nevnte saken på vår Facebook-side, var engasjementet fra følgere uten like, og samstemtheten enestående: 

  «Vinmonopolet må selvfølgelig legges til Tasta Senter.» 

 

Mål å ha pol på plass i år 

Ettersom fristen for interessenter ikke løper ut før i februar, er imidlertid Vinmonopolet ikke særlig snakkesalige ennå. 

 – Styret i AS Vinmonopolet vedtar, mot slutten av hvert år, hvor i landet det eventuelt ønskes opprettet butikker. Forutsatt at det finnes lokaler som møter våre kriterier, og det kan forventes at butikkdriften som minimum vil være selvfinansierende, er vårt mål å få etablert butikk på Tasta i løpet av 2021, sier kommunikasjonsansvarlig Hege-Lill Hagen Asp, som påpeker at lokal politisk behandling og utfordringene ved koronasituasjonen kan avgjøre om dette målet nås.  

 

– Hjertelig velkomne 

Heller ikke hos den lokale aktøren de fleste ser ut til å ha i tankene, ønsker man å si så mye foreløpig. 

 – Vi synes jo at dette er veldig hyggelige nyheter, og Vinmonopolet er en kjempespennende aktør som er hjertelig velkomne til Tasta, enten det blir hos oss eller hos andre, konstaterer senterleder Birte Wiinberg ved Tasta Senter, og legger til at 2020 uansett ble et veldig bra omsetningsår for dem. 

 

Fem på Tasta Senter 

 Da vi først var innom, spurte vi like godt noen av de handlende:  

  1. Hadde du fått med deg planene om vinmonopol på Tasta?  
  1. Hva synes du om det?  
  1. Kan du se for deg noe annet sted i bydelen det kan etableres? 

 

Espen og Katarina Andersen 

Vi er nyinnflytta i bydelen, fra Mo i Rana, så vi visste ikke engang at det var kjøpesenter her før i går. Det er uansett en positiv nyhet, og man må jo anta at polet burde være her når det først skal etableres i bydelen. 

Kirsty Emma Haigh 

Jeg visste ikke at dette var på gang, men jeg har ofte snakket med kjente om at det er det eneste vi mangler her nå. Det er her alt skjer, og vinmonopolbutikk vil jo hjelpe de andre butikkene og motsatt. Den eneste andre plassen jeg kunne forestille meg er vel i Randabergveien, ved Kiwi og Sabi Sushi, men da som et dårlig andrevalg. 

Kristian Spanne 

Nei, jeg visste ikke det, men det er veldig bra. Her på senteret er det jo god parkering, så det fremstår som den eneste naturlige plassen for et vinmonopol i bydelen. 

Siv Nilsen og datteren Sunne Aksland 

Jeg fikk med meg annonsen i Aftenbladet, ja, og dette er bra for Tasta. Senteret er det beste stedet for det, og det vil jo øke besøket til senteret. 

Simon Orre 

En bekjent nevnte det for meg. Konen min jobber her, så han tenkte vi burde få med oss den nyheten. Det er helt topp at de skal komme, bydelen trenger det. Da slipper man å reise ut, og Tasta mister mindre handel til andre bydeler. Senteret er jo det naturlige valget, men, om det skulle være noe annet sted, kanskje der Reinskau er nå? Der er det litt parkeringsplasser også.