(Snø)kanondag i barnehagen 

Del på Facebook

 

Forholdene fikk frem barnet i mange av de voksne også!

I Espira Scala barnehage i Tastamyrå fikk man ved hjelp av snøkanon stelt i stand en akedag for barna, og skapte toppstemning da nyåret bød på bunntemperatur.  

Andreas Thorsen 

andreas@tastavis.no  

Begynnelsen på året bød på et par uker der det i hovedsak var minusgrader, og litt snø. Snøen ble, som vanlig, ikke akkurat liggende, men is ble det. Noen steder har ungene kunnet renne på isen der de voksne ikke har strødd, men i en barnehage på Tasta fikk man en kul idé. 

 Styrer Silje Aak Emmerhoff i barnehagen Espira Scala på Tasta fikk nyss i at foreldrene til et av barna hadde snøkanon for å gjøre hagen sin om til mer av et vinterparadis enn det lokale været klarer på egenhånd, så da spurte hun like godt om å få låne den. 

 – Kvelden i forveien hadde vi en kjekk dugnad, hvor noen av personalet og medhjelpere fikk satt ting i gang. Vi fyrte opp snøkanonen og flyttet den rundt omkring for å få dekket uteområdet, og i mellomtiden bakte vi boller, sier medarbeider Silje Slette. 

 Fredag 8. januar ble det en kanondag med aking, boller og kakao. Med alle utfordringene det siste året har bydd på for store og små i barnehager, var det et etterlengtet høydepunkt: 

 – Vi voksne gleda oss like mye som ungene, og dette ble en flott start på året!