Ny trener og friskt mot i Tasta IL

Den nye treneren og støtteapparatet: Tor Bratteli, keepertrener Gaute Brynie, Dag Bjørnsen, ny hovedtrener Kjell Harald Thornes, og Edvard Eriksen gleder seg til å ta fatt på sesongen i januar.
Del på Facebook
Den nye treneren og støtteapparatet: Tor Bratteli, keepertrener Gaute Brynie, Dag Bjørnsen, ny hovedtrener Kjell Harald Thornes, og Edvard Eriksen gleder seg til å ta fatt på sesongen i januar.
Kjell Harald Thornes har lang fartstid som spiller hos Tasta IL, og nå blir han trener for klubbens A-lag. Ambisjonene for både laget og hele klubben er tydelige.

Andreas Thorsen
andreas@tastavis.no

Styret i Tasta IL gledet seg over å kunne fortelle at Kjell Harald Thornes er den nye A-lagstreneren deres. Han tar over etter Geir Lunde, som har vært trener de siste fem årene.
– Jeg ser frem til å føre videre det gode arbeidet Geir har gjort. Innen ett eller to år bør laget være i 4. divisjon, eller så bør de se seg om etter ny trener igjen! sier Thornes og konstaterer hva ambisjonen er.
– Og det gidder vi ikke! Så i januar venter et blodslit, for laget skal opp, kommenterer styremedlemmene lattermildt.

Veteran som spiller og trener
Thornes kan se tilbake på 186 kamper og 16 scoringer for Tasta. Ikke så mange mål, erter de andre ham, men han påpeker at det jo er et respektabelt antall for en midtstopper. Den første klubben hans som spiller var Vidar, hvor han også har tilbrakt 15 år som trener for lag barne- og ungdomslag så vel som seniorlag.
Nå gleder Thornes og klubbstyret seg til å komme i gang med sesongen etter nyttår, og håper på bedre omstendigheter – som alle andre idrettslag, har strenge smittevernregler lagt begrensninger på aktivitet og trening.
– Så snart myndighetene tillater det, er det full gang på trening, konstaterer styremedlem Roar Ståle Larsen.

Vil stille flest mulig lag
Det er imidlertid ikke bare på klubbens toppnivå at Tasta IL har forventninger og ambisjoner for nyåret. De planlegger å stille lag i flest mulig av de aldersbestemte barne- og ungdomsavdelingene, og vil ha på plass treningstider for dette i januar.
– Gamle og nye spillere er hjertelig velkommen, og vi håper å få med foreldre til å være trenere og lagledere. Gå på hjemmesiden vår for
informasjon, oppfordrer Larsen. Tasta IL tar sikte på å ha et godt tilbud på alle nivå, både når det gjelder alder og ferdigheter. Det trengs for at den nye A-lagstreneren skal kunne rekruttere fra klubben.

Breddefotball på alle nivå
– Vi vil bidra til breddefotballen, både for barn og unge, og de som ønsker å spille på nivå opp til 4. og 5. divisjon, forklarer Larsen.
For å sikre breddefotballen har Tasta IL nå også et nytt initiativ i form av et fond som heter «Alle skal med»:
– Konseptet der ligger i navnet – pengene skal bidra til betaling av kontingent, utstyr, kostnader i forbindelse med deltakelse på turneringer. Slikt som kan komme i veien for deltakelse dersom noen har trang økonomi